Tjelovježba za zdravlje naše kože

Kako bismo održavali svoj organizam zdravim, nije dovoljno paziti samo na prehranu, dovoljno tekućine i nesmetanu eliminaciju toksina – trebamo se kretati.

U zdravom tijelu će boraviti i zdravi duh, a izvan njega će se vidjeti zdrava koža. Redovna tjelovježba direktno utječe na zdravlje naše kože jer potiče protok limfe i cirkulaciju, popravlja probavu, potiče probavnu vatru, te tjelesne procese uklanjanja otpadnih tvari u unutarnjim organima i koži. Osim toga, ubacuje veću količinu kisika u tijelo i time obnavlja svaki organ u tijelu, uključujući i kožu.

Bez redovnog vježbanja ne možemo doći do optimalnog zdravstvenog stanja naše kože, jer bez optimalnog unosa kisika i krvotoka dostava hranjivih sastojaka u ekstremitete – kožu, nokte, kosu – bit će ograničena, jer su oni uvijek zadnji na listi dostave.

Naše raspoloženje bit će ozbiljno popravljeno uslijed redovnog vježbanja. Ujutro će nas napuniti energijom, a uvečer nam pomoći da se opustimo nakon radnog dana. Vježbanje je, naime, prirodni antidepresiv.

Odaberimo svoju tjelovježbu

Najlakše nam je u dnevni raspored ubaciti brzu šetnju od 45 minuta, jer ju možemo obaviti kad god želimo i imamo vremena. Šetnja prirodom na čistom zraku će nas dodatno osvježiti i energizirati pa za vikende uvijek možemo dodatno planirati duže šetnje ili izlete. Šetnja sa psima prirodom nas (a i njih još više) posebno veseli.

Uz to možemo u raspored ubaciti seriju vježbi (mi redovno radimo jogu) koje ćemo raditi kod kuće ili negdje u dvorani za vježbanje. Vrijeme koje uložimo u ovo će nam se višestruko vratiti, jer ćemo biti zdraviji i osjećat ćemo se bolje.

Vježbanje na svježem zraku i suncu je uvijek bolje. Dajmo svojih 100% u to, dobro je da se preznojimo jer znoj hladi kožu i izlučuje nečistoće kroz pore. Ukoliko nam se ne sviđa šetnja, želimo nešto uzbudljivije, možemo biciklirati, trčati, plivati rolati ili naći partnera za tenis. Za potpuno uzbuđenje, odaberimo sve i zabavimo se.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica