Zdravstvena ispravnost prirodne kozmetike
15. ožujka 2019.
Uzbudljiva povijest ulja pamuka
29. ožujka 2019.

Tjelovježba za zdravlje naše kože

Spread the love

Kako bismo održavali svoj organizam zdravim, nije dovoljno paziti samo na prehranu, dovoljno tekućine i nesmetanu eliminaciju toksina – trebamo se kretati.

U zdravom tijelu će boraviti i zdravi duh, a izvan njega će se vidjeti zdrava koža. Redovna tjelovježba direktno utječe na zdravlje naše kože jer potiče protok limfe i cirkulaciju, popravlja probavu, potiče probavnu vatru, te tjelesne procese uklanjanja otpadnih tvari u unutarnjim organima i koži. Osim toga, ubacuje veću količinu kisika u tijelo i time obnavlja svaki organ u tijelu, uključujući i kožu.

Bez redovnog vježbanja ne možemo doći do optimalnog zdravstvenog stanja naše kože, jer bez optimalnog unosa kisika i krvotoka dostava hranjivih sastojaka u ekstremitete – kožu, nokte, kosu – bit će ograničena, jer su oni uvijek zadnji na listi dostave.

Naše raspoloženje bit će ozbiljno popravljeno uslijed redovnog vježbanja. Ujutro će nas napuniti energijom, a uvečer nam pomoći da se opustimo nakon radnog dana. Vježbanje je, naime, prirodni antidepresiv.

Odaberimo svoju tjelovježbu

Najlakše nam je u dnevni raspored ubaciti brzu šetnju od 45 minuta, jer ju možemo obaviti kad god želimo i imamo vremena. Šetnja prirodom na čistom zraku će nas dodatno osvježiti i energizirati pa za vikende uvijek možemo dodatno planirati duže šetnje ili izlete. Šetnja sa psima prirodom nas (a i njih još više) posebno veseli.

Uz to možemo u raspored ubaciti seriju vježbi (mi redovno radimo jogu) koje ćemo raditi kod kuće ili negdje u dvorani za vježbanje. Vrijeme koje uložimo u ovo će nam se višestruko vratiti, jer ćemo biti zdraviji i osjećat ćemo se bolje.

Vježbanje na svježem zraku i suncu je uvijek bolje. Dajmo svojih 100% u to, dobro je da se preznojimo jer znoj hladi kožu i izlučuje nečistoće kroz pore. Ukoliko nam se ne sviđa šetnja, želimo nešto uzbudljivije, možemo biciklirati, trčati, plivati rolati ili naći partnera za tenis. Za potpuno uzbuđenje, odaberimo sve i zabavimo se.

I.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *