“Doživite san
prirode na svojoj
koži”

Sve je počelo baš kao san o tome kako spojiti vrhunsko znanje iz farmacije i beskrajne potencijale koje nam nudi priroda.

Danas je taj san stvarnost, a SAN prirodna kozmetika postaje sve popularnija i nalazi svoj put do sve većeg broja ljudi.

Nakon što smo se učvrstili na domaćem, hrvatskom tržištu polako otvaramo puteve i prema okolnim i daljim tržištima.

Baza nam je u Međimurju u Čakovcu gdje je proizvodnja i počela prije nekoliko desetljeća kada je mr.sc. Jagoda Ćerić mag.pharm. počela proizvoditi prve recepture za prodaju po međimurskim ljekarnama pazeći da zadovolji visoke kriterije struke, ali i da zadovolji svoju drugu ljubav, onu prema prirodi.

Holistički pristup životu i zdravlju

Povezanost s prirodom je u samoj srži SAN prirodne kozmetike, za nju nas veže velika ljubav, ali i znanje. Educiramo se i usavršavamo znanje iz farmacije, fitofarmacije i aromaterapije, inspiriramo se znanjima iz homeopatije i ayurvede, kako bismo iz prirode izvukli ono najbolje što nam je o njoj poznato i ono što je najbolje za dobrobit našeg organizma i njegovog zdravlja.

Vjerujemo u međusobnu povezanost svega u prirodi i svih živih bića. Povezanost je i stvorila SAN prirodnu kozmetiku, ona je danas obiteljski posao.
Mr.sc. Jagoda Ćerić, mag.pharm. vodi Ljekarničku ustanovu HOMEOSAN i kroz nju brine o pacijentima, a njezine su i sve prve originalne formulacije SAN prirodne kozmetike, koje je usavršavala dugogodišnjim praćenjem iskustava i povratnih reakcija mnogobrojnih korisnica u ljekarnama.
Svakodnevno vođenje tvrtke i daljnji razvoj novih proizvoda preuzela je njena kći Jasna Ćerić, mag.nutr., univ.mag.pharm, koja je nakon završenog studija nutricionizma specijalizirala fitofarmaciju i fitoaromaterapiju.

Znamo da prava ljepota dolazi iznutra, ali i da je vanjski izgled samo odraz našeg unutarnjeg stanja. Stoga promoviramo holistički pristup životu i zdravlju, kroz kvalitetnu i cjelovitu prehranu, zdravi i balansirani način života te odgovoran odnos prema sebi i okolini, za svijet bez stresa i nasilja.

Odgovorno poslovanje

Smatramo da je održivi razvoj jedini pravi način razvoja pa SAN prirodna kozmetika nije testirana na životinjama i odgovorno gospodarimo otpadom kako bismo pomogli sačuvati prirodu u svoj njenoj raznolikosti.

Vjerujemo da nam samo pošten i transparentan odnos prema suradnicima i partnerima može donijeti poslovni uspjeh, te osobno i profesionalno zadovoljstvo na dobrobit svih uključenih. Dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da smo u pravu.

Nije testirano na životinjama

3. lipnja 2020.
U svemu što radimo u SAN prirodnoj kozmetici koristimo prirodne sastojke, zato što smatramo da je to najbolje i najodgovornije, ali još više pazimo da to što koristimo nije testirano na životinjama. Ljudi su za sebe spremni učiniti sve. Kako bi zadovoljili svoje potrebe, bez odgovornosti će uništiti i cijeli planet. U svibnju 2019. je UN-ovo izvješće pokazalo kako je oko milijun biljnih i životinjskih vrsta pred uništenjem. Nešto od toga je i prirodni proces, ali  se procjenjuje kako ljudska djelatnost ubrzava taj proces 500 (pet stotina) puta. Jedan dio toga se dostiže direktnim ubijanjem životinja, poput riba i drugih morskih stvorova direktno za prehranu, te uništenjem njihovih staništa kako bi se taj teren koristio za poljoprivrednu ili industrijsku proizvodnju. ...

Što je prirodna kozmetika?

8. svibnja 2019.
Upotreba prirodne kozmetike i ostalih prirodnih proizvoda, te njihova proizvodnja imaju puno prednosti nad ostalim proizvodima, kako za nas, tako i za planet na kojem živimo. Dobro je onda znati što neki proizvod čini prirodnim. Prirodno, green, natural, clean, vegan, zero waste… Susrećemo se s puno ovih pojmova i trendova oko nas, pa tako i u kozmetici. Pod prirodnim se provlači svašta jer se i uz najbolju namjeru teško snaći u moru informacija koje se uglavnom koriste u marketinške svrhe. U Americi i drugdje u svijetu teško je zadovoljiti standard prirodnog jer ga uglavnom i nema. No, u Europi imamo certificirajuće kuće koje obavljaju pregled svih sirovina i tehnoloških procesa, te ako odgovaraju njihovom standardu, izdaju certifikate za prirodnu ili ...

Testiranje stabilnosti i procjena sigurnosti prirodne kozmetike

10. travnja 2019.
Objasnili smo kako su dva osnovna testiranja kozmetičkih proizvoda zdravstvena ispravnost i antimikrobna zaštita, ali za procjenu sigurnosti proizvoda za krajnjeg potrošača potrebno je više podataka. Da bismo dobili kompletnu sliku o sigurosti kozmetičkog proizvoda, skupljamo podatke o sastojcima i ambalaži, toksikološke podatke, provjeravamo podatake o onečišćenjima sirovina i interakciji sastojaka, namjeni i učestalosti primjene proizvoda te puteva unosa u organizam (npr. potrebno je uzeti u obzir sigurnost proizvoda koji se može udahnuti, djelomično progutati itd.). Neke od detaljnijih analiza uključuju analizu alergena i metala za određene proizvode, a kako bi proizvod bio prikladan za upotrebu krajnjem potrošaču važno je provesti i testiranje stabilnosti formulacija. Testova stabilnosti ima mnogo, ali predloženih smjernica za akcelerirane testove se drži većina laboratorija. Provjerava ...

Zdravstvena ispravnost prirodne kozmetike

15. ožujka 2019.
Dva su osnovna i obavezna testiranja kozmetičkih proizvoda koje i mi provodimo na SAN prirodnoj kozmetici i koja su obavezna prije nego li se kozmetički proizvod stavlja na tržište EU. Prije nego li se utvrdi sigurnost proizvoda i prije nego li se on stavi na tržište potrebno je provesti određena testiranja i provjere. Kada biramo svoju kozmetiku trebamo provjeriti je li ona zaista sigurna za upotrebu, jesu li obavljene sve provjere, za koje smo prethodno objasnili da traju više mjeseci. „Prirodno“, „domaće“ i „ručno izrađeno“ ne znači da je nešto nužno dobro ili sigurno. Ukoliko se ne obave sve provjere i testiranja lako dolazi do mikrobiološke kontaminacije proizvoda, te toksikološkog rizika ukoliko neki sastojak nije stavljen u propisanoj mjeri i ...

Što čini SAN prirodnu kozmetiku sigurnom za upotrebu

1. ožujka 2019.
Uživamo, kao i svi, pronalazeći nove recepte za izradu kozmetike i proizvoda za održavanje kućanstva, za sebe i svoju obitelj, što je vrlo korisno, praktično, ekonomično i ekološki. No, svjesni smo kako stavljanje takvih proizvoda na tržište nosi i veću odgovornost sa sobom, jer nisu svi recepti niti načini izrade sigurni dok se ne provjere u laboratoriju i ne provjeri dokumentacija sastojaka u njima. K tome, bilo bi protuzakonito kada bismo na tržište stavljali proizvode koji nisu proizvedeni u skladu s direktivom Europske komisije 1233/2009 koja propisuje postupke kojima se provjerava sigurnost kozmetičkog proizvoda, potrebna dokumentacija za svaki proizvod, te registracija proizvoda na CPNP portalu i dobivanje odgovarajućeg broja proizvoda. Za svaki proizvod SAN prirodne kozmetike provodimo testiranja koja traju ...

    KontaktMoj računKošarica