Ulje divlje ruže obnavlja i pomlađuje našu kožu
15. veljače 2019.
Što čini SAN prirodnu kozmetiku sigurnom za upotrebu
1. ožujka 2019.

Voda je pravi eliksir mladosti

Spread the love

Znate li koja je razlika između suhe šljive i svježe šljive? Suha šljiva je izgubila svoju hidrataciju. Stoga, da nam koža ne bi izgledala kao suha šljiva trebamo je hidratirati izvana, ali, još važnije, i iznutra.

Rasprava o tome koliko je vode potrebno ljudskom tijelu i da li ga treba neprestano natapati vodom još uvijek traje. Ono što znamo jest da nam treba barem 2 litre vode dnevno i da svakako trebamo piti kada smo žedni. U te 2 litre vode možemo uračunati biljni čaj, te svježe povrtne i voćne sokove, te svježe voće i povrće čiju redovnu i svakodnevnu konzumaciju ne možemo dovoljno naglasiti kao važnu. I, ne, ostala pića, poput alkoholnih i bezalkoholnih pića ovdje ne računamo, jer ostali sastojci u njima, poput alkohola i šećera, u tim količinama samo štete organizmu.

Voda omogućuje našem tijelu da funkcionira

Napravimo sada jednu pauzu i popijmo čašu vode, jer, u prosjeku, nitko od nas je ne pije dovoljno. Voda iz slavine nam je sasvim dovoljna, ne moramo je kupovati u boci. Ukoliko nam se ne sviđa okus, nismo na njega navikli,. možemo dodati malo limuna. Vode iz slavine su često tvrde pa ih možemo filtrirati. Vrčevi i filteri su dostupni u drogerijama i većim dućanima.

Ništa u našem tijelu ne može funkcionirati bez vode i sve u njemu, osim kostiju i zubne cakline, se sastoji od barem od 50% vode. Naša krv je većinom voda, a ona provodi hranjive i ostale potrebne sastojke cijelom tijelu. Bez nje se ne možemo znojiti, ne možemo piškiti niti kakiti, ali niti disati, razgibati se, kretati udovima, treptati, a niti misliti, jer mozak nam ne funkcionira bez vode.

Stoga, ne možemo biti zdravi i lijepi bez da pijemo dovoljno vode. U našoj koži proteini ostaju mekani i elastični s dovoljno vode, dok s dehidracijom čak i starimo prerano.

I.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *