Voda je pravi eliksir mladosti

Znate li koja je razlika između suhe šljive i svježe šljive? Suha šljiva je izgubila svoju hidrataciju. Stoga, da nam koža ne bi izgledala kao suha šljiva trebamo je hidratirati izvana, ali, još važnije, i iznutra.

Rasprava o tome koliko je vode potrebno ljudskom tijelu i da li ga treba neprestano natapati vodom još uvijek traje. Ono što znamo jest da nam treba barem 2 litre vode dnevno i da svakako trebamo piti kada smo žedni. U te 2 litre vode možemo uračunati biljni čaj, te svježe povrtne i voćne sokove, te svježe voće i povrće čiju redovnu i svakodnevnu konzumaciju ne možemo dovoljno naglasiti kao važnu. I, ne, ostala pića, poput alkoholnih i bezalkoholnih pića ovdje ne računamo, jer ostali sastojci u njima, poput alkohola i šećera, u tim količinama samo štete organizmu.

Voda omogućuje našem tijelu da funkcionira

Napravimo sada jednu pauzu i popijmo čašu vode, jer, u prosjeku, nitko od nas je ne pije dovoljno. Voda iz slavine nam je sasvim dovoljna, ne moramo je kupovati u boci. Ukoliko nam se ne sviđa okus, nismo na njega navikli,. možemo dodati malo limuna. Vode iz slavine su često tvrde pa ih možemo filtrirati. Vrčevi i filteri su dostupni u drogerijama i većim dućanima.

Ništa u našem tijelu ne može funkcionirati bez vode i sve u njemu, osim kostiju i zubne cakline, se sastoji od barem od 50% vode. Naša krv je većinom voda, a ona provodi hranjive i ostale potrebne sastojke cijelom tijelu. Bez nje se ne možemo znojiti, ne možemo piškiti niti kakiti, ali niti disati, razgibati se, kretati udovima, treptati, a niti misliti, jer mozak nam ne funkcionira bez vode.

Stoga, ne možemo biti zdravi i lijepi bez da pijemo dovoljno vode. U našoj koži proteini ostaju mekani i elastični s dovoljno vode, dok s dehidracijom čak i starimo prerano.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica