Ulje lješnjaka u borbi protiv celulita

Ulje lješnjaka je pogodno za masnu i mješovitu kožu, a, s obzirom da djeluje dubinski, pokazalo se i uspješnim za borbu protive celulita.

Znate koliko volimo nutellu? Volimo je toliko da firma Ferrero koja je proizvodi troši četvrtinu godišnje svjetske proizvodnje lješnjaka. Svjetska potrošnja lješnjaka odlazi većinom na slastice i grickalice, a Turska, koja je glavni svjetski proizvođač, izbaci na tržište oko dvije trećine ukupne količine lješnjaka svake godine.

Manji dio proizvedenih lješnjaka odlazi na ulje, koje se također, zbog mirisa i okusa, koristi uglavnom u proizvodnji slastica. No, našli smo njegovu upotrebu i u kozmetici. Gledajući njegove sastojke, linolnu kiselinu i sterole, rekli bismo da se ono po ničemu ne ističe i da ima boljih ulja. Ipak, pokazalo se da je izuzetno pogodno za masnu i mješovitu kožu. Razlog tome su tvari koje se zovu fosfolipidi, koje su sastavni dio nekih emulgatora, odnosno pomažu povezati vodu i masti.

Ulje lješnjaka na našoj koži

Osim toga, ulje lješnjaka djeluje dubinski i povlači za sobom ostale sastojke (djeluje i na celulit) pa je sjajno za njegu tijela. Iz tog razloga nalazi se u SAN BODY CARE Maslacu za tijelo MANGO KOKOS, SAN BODY CARE Maslacu za tijelo MIRISNI MEDENJAK i SAN BODY CARE Pilingu za tijelo MIRISNI MEDENJAK. Redovnu njegu kože tijela ne bismo trebali preskakati, ako želimo da nam koža ostane meka i da se u njoj osjećamo ugodno. Ukoliko su s njom već nastali problemi, ukoliko je, primjerice, postala suha i perutava ili se pojavio celulit, onda obavezno koristimo kombinaciju pilinga i maslaca/ulja za tijelo. Pilingom uklanjamo mrtve stanice kože s površine, te omogućujemo uljima, maslacima i eteričnim uljima da u potpunosti djeluju na kožu.

Kad smo već kod maslaca, vrlo lagano možemo napraviti vlastiti maslac od lješnjaka. Očišćene i suhe lješnjake u bacimo u dobar multipraktik i miksamo. Trebat će nam desetak minuta i povremeno gašenje i struganje. No, isplatiti će se jer ćemo imati vlastiti maslac lješnjaka koji možemo dalje koristiti po volji. Ako nam je po volji, u maslac ubacimo neku dobru čokoladu (bez bijelog šećera i bez mlijeka), kakao prah i ekstrakt vanilije i dobit ćemo domaću nutellu! Zapravo, bit će daleko bolje od nje, u njoj je lješnjaka samo 13%, a puno palmine masti i šećera.

I.P.

1 Komentar

  • Ja kupujem hladno prešano eko lješnjakovo ulje sa certifikatom izravno od proizvođača i jako sam zadovoljna. Imaju i facebook stranicu pod imenom Eko Lješnjak Vidak

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica