Svakodnevno čišćenje i održavanje naše kože

Konstantno izlaganje vanjskim elementima nanosi na našu kožu mnogo nepotrebnih čestica iz okoline. Samo zbog njih, održavanje i čišćenje naše kože već je dobra ideja. One nisu nužno opasne za naše zdravlje, štoviše, izlaganje njima u pravilu jača naš imunološki sustav, ali može dovesti do začepljenja pora na koži te nekih neželjenih reakcija, poput svraba i crvenila.

Dodajmo tome, zapravo, najveći učestali neželjeni iritirajući utjecaj na našu kožu, a to je naše znojenje i gomila mrtvih stanica koje koža konstantno odbacuje i dobit ćemo mješavinu sastojaka koja će s vremenom iritirati i oštetiti i najotporniju kožu. Ta mješavina sastojaka, osim što zvuči, hmmm, gadno, se nalazi i na mjestima na kojima niti ne mislimo da bi se mogla nalaziti, a stalno su u dodiru s našim licem, poput mobilnih telefona, telefonskih slušalica ili naočala. Dobro bi ih bilo redovno dezinficirati, recimo svaka dva tjedna.

Što možemo onda učiniti da spriječimo iritaciju kože? Naša redovna higijena je, za početak, dovoljna, redovno tuširanje i pranje lica prije spavanja već će ukloniti prljavštinu, znoj i mrtve stanice s naše kože. Ukoliko nosimo bilo kakvu vrstu šminke za lice, poslužit će nam neki dobar losion ili mlijeko za čišćenje lica, možemo u istu svrhu isprobati i SAN BASIC dnevnu hidratantnu kremu za lice. Njenu malu količinu nanesemo na vatu i očistimo lice, osim što će ga očistiti, krema će lice i nahraniti.

Za temeljito čišćenje od prljavštine i mrtvih stanica koristiti ćemo nježni piling za lice, ili onaj grublji za tijelo. SAN BODY CARE Piling za tijelo MIRISNI MEDENJAK idealan je za čišćenje mrtvih stanica s kože tijela tijekom tuširanja, osim što čisti on i hrani kožu kukui uljem, uljem makadamije i uljem lješnjaka. Pranjem vodom i običnim sapunom uklanjamo, osim prljavštine, i vlagu i hranjive sastojke s kože pa ju je potrebno naknadno nahraniti. Koristeći prirodne sapune koji se rade od ulja i nakon sapunifikacije ona u njima djelomično ostanu, i prilikom pranja ćemo koži vratiti neke hranjive sastojke, ali je ipak nakon toga, par puta tjedno, potrebno kožu stvarno i nahraniti.

Suhu kožu ćemo osjetiti. Zatezanje, peckanje i bolovi u koži će nas podsjetiti, bez da ju pogledamo ili dodirnemo, da naša koža treba pažnju. Za prehranu suhu kože su najbolji maslaci i ulja za kožu koji sadrže najviše hranjivih sastojaka, bez vode ili, primjerice, glicerina. Nakon večernjeg tuširanja 2-3 puta tjedno, ili prema potrebi, možemo koristiti primjerice SAN BODY CARE Maslac za tijelo AVOKADO SEZAM, SAN BODY CARE Maslac za tijelo ČOKO NARANČA, SAN BODY CARE Maslac za tijelo MIRISNI MEDENJAK, SAN BODY CARE Maslac za tijelo TROPIC ili SAN BODY CARE Maslac za tijelo MANGO KOKOS.

Ukoliko nam je koža, bez obzira na redovno održavanje, i dalje sklona upalama, pucanjima i crvenilima, provjerimo unosimo li dovoljno vode, hranimo li se pravilno, ne nanosimo li previše toksina u svoj sustav i brinemo li se generalno o svome tijelu na pravilan način, tj. spavamo li i krećemo li se dovoljno pa onda učinimo sve što je potrebno da je vratimo u prirodno stanje.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica