Ulje divlje ruže obnavlja i pomlađuje našu kožu

Ulje divlje ruže dobivamo iz sjemenki divlje ruže, odnosno našeg šipka i bogato je karotenoidima i esencijalnim masnim kiselinama pa stoga ima veličanstveno regeneracijsko i anti-age djelovanje na našoj koži.

Čaj ili marmelada od šipka su toliko uobičajene namirnice da ne razmišljamo o drugim koristima ovog ploda koji je rasprostranjen svuda po svijetu. Iz njegovih najkvalitetnijih sjemenki se složenim procesom hladnog tiještenja dobiva ulje uglavnom intenzivne boje koje je toliko bogato karotenoidima da ako ga čistog nanesemo na kožu će ju obojati u žarko narančastu. Stoga je ono koktel ulje, koje ćemo koristiti u kombinaciji s drugim sastojcima kako bismo naglasili njegovo djelovanje. U SAN EXCLUSIVE Serumu za područje oko očiju ga imamo uz eterično ulje smilja, ulje nara i pšeničniih klica kako bi se naglasilo njegovo djelovanje na sitne bore oko očiju i usana, u SAN EXCLUSIVE Anti-age serumu s karotenoidima ga imamo uz CO2 ekstrakt nevena i ulje noćurka kako bi se naglasilo anti-age djelovanje na kožu cijelog lica, u SAN SPA Senzualnom ulju za kožu sklonu strijama ga imamo uz ulje pasjeg trna i CO2 ekstrakt nevena kako bismo pojačali prehranu i obnovu kože cijelog tijela, a u SAN CLASSIC Melemu za kožu sklonu strijama i ožiljcima uz tamanu ulje i ulje jojobe kako bi se oštećena koža što prije vratila u prvobitno stanje.

Najkvalitetniji plodovi, sjemenke pa onda i ulje dolaze s obronaka Anda u Južnoj Americi. U Europi ga poznajemo kao grm koji raste posvuda, te čaj i marmeladu koja se poslužuje posvuda. Iako je C vitamin topiv u vodi, smatra se da je čaj od šipka njegov dobar izvor. Šipak je namirnica i u Aziji, a jedino ga u Australiji i Oceaniji smatraju opasnim korovom kojeg treba iskorijeniti. Uglavnom zbog toga što se širi pašnjacima kojih u zemljama gdje ima više grla stoke nego glava ljudi nikada nema dovoljno.

Možemo ga smatrati uobičajenim ili dosadnim, ali naš šipak je kvalitetna biljka zbog koje možemo biti sretni što je imamo. Sjetimo se toga kada ga ugledamo negdje u šetnji ili ga posadimo zbog toga negdje u vrtu.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica