Što da radimo s oštećenom kožom?

Spread the love

Oštećena koža je odraz našeg životnog stila, organizma koji je izložen krajnostima. Te krajnosti mogu biti vanjske poput klimatskih uvjeta, ili unutarnje poput toksina koje redovno unosimo u tijelo.

Fizički rad na otvorenom izlagat će nas vjetru, suncu, kiši i snijegu tijekom cijele godine, a našoj se koži to neće sviđati. Profesionalno ili natjecateljsko bavljenje sportovima poput skijanja, jedrenja, trčanja na duge staze ili planinarenja će činiti isto, s istim rezultatom na koži. Redovno pijenje većih količina alkohola ili gaziranih pića, ovisnost o cigaretama, drogi pa čak i šećeru uništit će našu kožu iznutra.

Lagano ćemo prepoznati oštećenu kožu na sebi i na drugima, izborana je već u tridesetima, pjegava, smežurana, gruba i nepravilne boje. Nije ju ugodno gledati, a kamoli biti u njoj. Stvar je u tome da je ona dovedena u stanje ozbiljne dehidracije i tako puno puno puta pa se čini nemogućim vratiti je u prvobitno stanje.

Ukoliko nam je koža bila suha do normalna, kada postane oštećena bit će osjetljiva, perutava, izrazito suha, sklona pucanju i krvarenju. Ukoliko je bila mješovita do masna, s godinama će sigurno postati suha do normalna. Sukladno tome trebamo je i njegovati, najčešće kao osjetljivu kožu. Svako godišnje doba će donijeti svoje probleme, ali uvijek trebamo paziti da je dovoljno hidratirana i da je štitimo od sunca.

Čistimo je losionima na bazi vode koji će u sebi imati dovoljno nutrijenata da usput i nahrane kožu. Ulja koja tražimo ovdje su lješnjak, makadamija, jojoba i maslina. Mekoću koži vraćamo hidratirajućim losionima i mlijekima za kožu. Pomoći će nam i hidrolati bilja koja ne nadražuju kožu, kamilica, lavanda, i nerolij, na primjer. Imajmo ih cijelo vrijeme pri ruci i držimo kožu vlažnom.

Za redovnu njegu oštećene kože lica preporučamo SAN BASIC Intenzivnu kremu za suhu i osjetljivu kožu lica i SAN EXCLUSIVE Obnavljajući serum za osjetljivu kožu. Za prehranu i njegu naborane kože lica preporučamo SAN BASIC Anti-age kremu za lice, SAN EXCLUSIVE Serum za područje oko očiju i SAN EXCLUSIVE Anti-age serum s karotenoidima.  Suhu i oštećenu kožu cijelog tijela njegovat ćemo bogatim uljima, SAN SPA Intenzivnim uljem za obnovu izrazito suhe kože, SAN SPA Senzualnim uljem za kožu sklonu strijama i SAN SPA njegujućim uljem za osjetljivu kožu. Za vraćanje kože u prvobitno stanje koristimo meleme, SAN CLASSIC Melem za regeneraciju kože, SAN CLASSIC Umirujući melem za osjetljivu kožu i SAN CLASSIC Melem za kožu sklonu strijama i ožiljcima.

I.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Košarica
There are no products in the cart!
Ukupno
0.00kn
Sveukupno
0.00kn
Nastavite kupovinu
0