Testirajte starost svoje kože i odaberite pravilnu njegu

Svi znamo broj svojih godina, ali ponekad mu biološka starost naše kože ne odgovara. Razni su faktori koji na nju utječu, od načina prehrane, količine psihičkog i fizičkog stresa koju nam je organizam pretrpio, toksina koji su se u njemu nagomilali, vanjskih utjecaja pa do genetskog materijala koji nosimo.

Ukoliko nam je koža djeluje starije nego li bi trebala, postoji i za to lijek. Ali, prvo, idemo ustanoviti u koju nam starosnu kategoriju pripada. Najlakši test za to, koji na internetu preporučuju i neki dermatolozi, je test štipanjem kože. Kožu svoje nadlanice stisnemo između palca i kažiprsta i ovisno o tome koliko joj treba da se vrati u početni oblik, toliko nam je koža stara. Kada smo stari do 30 godina, koža će se odmah vratiti. Ako smo stari između 30 i 50 godina onda će joj trebati par sekundi, a ako smo stariji od toga onda će trebati više.

Koža svake starosne dobi treba odgovarajuću prehranu, kako iznutra, tako i izvana. Opći savjeti za prehranu kože iznutra, bez obzira koliko smo stari, je piti dovoljno vode i uzimati dovoljno fitonutrijenata, vitamina i minerala koji se nalaze u voću, povrću i biljkama. Na ovaj način ćemo sigurno usporiti prirodno starenje svoje kože i pomoći da se ona obnovi.

Za redovnu svakodnevnu njegu i prehranu suhe i normalne kože izvana preporučamo ove kombinacije krema za lice:

Do 30 godina

30 – 50 godina

Više od 50 godina

SAN BASIC Dnevna hidratantna krema za lice

Dan

Dan Dan

SAN BASiC Noćna hranjiva krema za lice

Noć Noć

Noć

SAN BASIC Vitaminska krema za lice

Noć

Dan

Dan

SAN BASIC Anti-age krema za lice

Noć

Noć

Dan

 

Na otpornost i čvrstinu naše kože utječu količina kolagena i elastina, dva proteina koji se nalaze i u koži. Uglavnom se smatra da promjene u elastinu, njegove, je li, elastičnosti, dovode do toga da se koža počne borati. K tome, ukoliko se kolagen počinje raspadati, koža gubi svoju snagu, a time i oblik.

Gel crvene alge, koji je sastavni dio svih SAN BASIC krema za lice, u dodiru s kožom je potiče na proizvodnju kolagena i time je važno anti-age sredstvo koje na prirodan način dovodi do toga da se koža sama obnavlja.

Koža će nam s godinama i gubiti vlažnost, postat će tanja, a način na koji vodimo računa o svome organizmu će se sigurno vidjeti na koži. Dorian Gray je imao sliku na tavanu pa ga nije bilo briga, mi imamo ogledalo u kojem možemo pratiti što se zbiva s našim organizmom pa pravodobno i pravilno djelovati.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica