Njega osjetljive kože na nježan način

Osjetljiva koža ima raznolike vanjske karakteristike , no, kada imamo osjetljivu kožu, onda to jednostavno znamo, jer ona reagira na vanjske utjecaje na bolan način.

Često osjetljiva koža reagira na uobičajene proizvode za njegu kože zbog kemikalija koje se u njima nalaze, nekad je to izlaganje suncu, a ponekad i obična promjena u temperaturi i vlazi zraka mogu dovesti do reakcija na koži. Ovaj tip kože lagano pocrveni i izgori na suncu, na njemu se stvaraju osipi ili jednostavno postane nadražena. Kako postaje zrelija njezine kapilare postaju proširenije zbog čega se crvenilo pojavljuje na obrazima i po nosu. Zbog svega toga, ukoliko je ne njegujemo na nježan način, naša osjetljiva kože će djelovati vrlo umorno i neugledno.

Suhi i hladni zimski zrak će još više poremetiti već nadraženu osjetljivu kožu, jer će postati suša i sklonija poremećajima. Ljetna vrućina i vlaga, te veće izlaganje direktnom suncu također mogu napraviti nered koji dovodi do svraba i natečene kože s mogućim crvenilima.

Svi savjeti za njegu suhe kože važe i za osjetljivu kožu, osim ako koža nije normalna do masna. U tom slučaju ćemo koristiti lagani hidratantni losion ili kremu za lice i tijelo. Čistit ćemo je samo vrlo nježnom tkaninom, bez grubih ručnika, spužvica ili četki. Proizvodi za njegu osjetljive kože trebaju biti nježni, ne smiju nadraživati kožu (bez pilinga), i trebaju biti bez dodanih mirisa.

Stoga za njegu osjetljive kože preporučamo SAN EXCLUSIVE Obnavljajući serum za osjetljivu kožu za obnovu suhe kože na obrazima i vratu, SAN CLASSIC Umirujući melem za suhu i osjetljivu kožu za umirenje i hidrataciju kože, SAN BASIC Intenzivnu kremu za suhu i osjetljivu kožu za njegu i zaštitu kože lica i SAN SPA Njegujuće ulje za osjetljivu kožu za redovnu njegu cijelog tijela. Svi navedeni proizvodi su dermatološki testirani i hipoalergeni, te namijenjeni njezi suhe i osjetljive kože.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica