Vraćanje vlage je osnova njege zrele kože

Svima će nam se to dogoditi, koža će izgubiti čvrstinu, objesit će se kao palačinka, na njoj će se pojaviti bore sitne poput reza skalpelom i one duboke koje kao da je netko orao. To je zrela koža.

Većini će nam se to dogoditi nakon što pređemo pedesetu, nekima već oko četrdesete, a nekima i u sedmom desetljeću života. Dob i mjera u kojoj će naša koža pokazati zrelost ovisi o genetici, masnoći naše kože, te njezi koju smo joj pružali do tada. Zrela koža je uglavnom suha i trebamo je njegovati kao takvu. Ponekad je i normalna ili lagano masna u t-zoni, što se većinom događa ako nam je koža ranije bila masna. U ovom slučaju, što smo stariji, našu masnu kožu možemo smatrati darom prirode, kasnije će nam se naborati nego ostalima.

Osim zrelim kostima i našoj zreloj koži će više odgovarati toplija klima s više vlage. U hladnom i suhom okruženju će koža brže ostariti i postati suša. Na njoj su onda moguće i pjege uzrokovane izlaganju suncu i toksinima. Njega zrele kože ima glavno pravilo u zadržavanju vlage pa ju ne želimo dodatno isušivati, primjerice, jakim sapunima. Za čišćenje lica i ostatka tijela ćemo koristiti blagi prirodni gel ili losion- Za vraćanje vlage u kožu koristimo kreme bogate prirodnim nutrijentima poput SAN BASIC Noćne hranjive kreme za lice ili SAN BASIC Anti-age kreme za lice, dok za obnovu kože koristimo serume poput SAN EXCLUSIVE Seruma za područje oko očiju i SAN EXCLUSIVE Anti-age seruma s karotenoidima. Područje oko očiju nam je posebno bitno, jer koža, kako s godinama postaje sve tanja, oko očiju postaje gotovo, da tako kažemo, prozirna.

Lice nekoliko puta tjedno možemo njegovati prirodnim voćnim maskama za lice koje sami možemo napraviti. Nakon tuširanja također želimo vratiti i zadržati vlagu kože za što nam trebaju bogata ulja za njegu tijela SAN SPA Intenzivno ulje za obnovu izrazito suhe kože i SAN SPA Senzualno ulje za kožu sklonu strijama.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica