Što da radimo s oštećenom kožom?

Oštećena koža je odraz našeg životnog stila, organizma koji je izložen krajnostima. Te krajnosti mogu biti vanjske poput klimatskih uvjeta, ili unutarnje poput toksina koje redovno unosimo u tijelo.

Fizički rad na otvorenom izlagat će nas vjetru, suncu, kiši i snijegu tijekom cijele godine, a našoj se koži to neće sviđati. Profesionalno ili natjecateljsko bavljenje sportovima poput skijanja, jedrenja, trčanja na duge staze ili planinarenja će činiti isto, s istim rezultatom na koži. Redovno pijenje većih količina alkohola ili gaziranih pića, ovisnost o cigaretama, drogi pa čak i šećeru uništit će našu kožu iznutra. Oštećena koža je lagana za prepoznati na sebi i na drugima, izborana je već u tridesetima, pjegava, smežurana, gruba i nepravilne boje. Nije ju ugodno gledati, a kamoli biti u njoj. Stvar je u tome da je ona dovedena u stanje ozbiljne dehidracije i tako puno puno puta pa se čini nemogućim vratiti je u prvobitno stanje.

Ukoliko nam je koža bila suha do normalna, kada postane oštećena bit će osjetljiva, perutava, izrazito suha, sklona pucanju i krvarenju. Ukoliko je bila mješovita do masna, s godinama će sigurno postati suha do normalna. Sukladno tome trebamo je i njegovati, najčešće kao osjetljivu kožu. Svako godišnje doba će donijeti svoje probleme, ali uvijek trebamo paziti da je dovoljno hidratirana i da je štitimo od sunca. Čistimo je losionima na bazi vode koji će u sebi imati dovoljno nutrijenata da usput i nahrane kožu. Ulja koja tražimo ovdje su lješnjak, makadamija, jojoba i maslina. Mekoću koži vraćamo hidratirajućim losionima i mlijekima za kožu. Pomoći će nam i hidrolati bilja koja ne nadražuju kožu, kamilica, lavanda, i nerolij, na primjer. Imajmo ih cijelo vrijeme pri ruci i držimo kožu vlažnom.

Za redovnu njegu oštećene kože lica preporučamo SAN BASIC Intenzivnu kremu za suhu i osjetljivu kožu lica i SAN EXCLUSIVE Obnavljajući serum za osjetljivu kožu. Za prehranu i njegu naborane kože lica preporučamo SAN BASIC Anti-age kremu za lice, SAN EXCLUSIVE Serum za područje oko očiju i SAN EXCLUSIVE Anti-age serum s karotenoidima.  Suhu i oštećenu kožu cijelog tijela njegovat ćemo bogatim uljima, SAN SPA Intenzivnim uljem za obnovu izrazito suhe kože, SAN SPA Senzualnim uljem za kožu sklonu strijama i SAN SPA njegujućim uljem za osjetljivu kožu. Za vraćanje kože u prvobitno stanje koristimo meleme, SAN CLASSIC Melem za regeneraciju kože, SAN CLASSIC Umirujući melem za osjetljivu kožu i SAN CLASSIC Melem za kožu sklonu strijama i ožiljcima.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica