Redoviti unutarnji i vanjski detox naše kože
8. ožujka 2019.
Zdravstvena ispravnost prirodne kozmetike
15. ožujka 2019.

Raznovrsnost upotrebe ulja pasjeg trna

Spread the love

Ulje pasjeg trna dobivamo od ploda, odnosno pulpe, pasjeg trna čija je ljekovitost u azijskim narodnim medicinama poznata barem 2000 godina. Danas je osim ulja u upotrebi i sok pasjeg trna zahvaljujući njegovom  obilju vitamina i hranjivih sastojaka punom dobrobiti za našu kožu i ostatak tijela

Od raznovrsnosti upotrebe pasjeg trna je raznovrsnija samo njegova prirodna rasprostranjenost. U Europi raste uglavnom u obalnom kontinentalnom, a u Aziji u planinskom. Podnosi i suha polupustinjska tla i ona slana uz obalu mora. Zbog te svoje robusnosti se počeo saditi kao prirodna ograda kako bi se spriječila erozija tla. U vrtovima se sadi kao ukrasna biljka na sunčanom mjestu i u propusnom tlu.

U kineskoj, tibetanskoj i indijskoj tradicionalnoj medicini se plod pasjeg trna koristi zbog svog protuupalnog djelovanja, a zbog bogatstva vitamina odlično pomaže našem imunološkom sustavu. Koristi se i u ruskoj i europskoj narodnoj medicini pa su švedski i njemački sokovi pasjeg trna dostupni i na našem tržištu.

Protuupalno i regenerirajuće djelovanje

Postoje dvije vrste ulja pasjeg trna, ulje iz sjemenki i ulje, odnosno ekstrakt, iz pulpe. Ulje iz pulpe pasjeg trna možemo naći u SAN EXCLUSIVE Anti-age serumu s karotenoidima,  SAN SPA Intenzivnom ulju za obnovu izrazito suhe kože, SAN SPA Senzualnom ulju za kožu sklonu strijama i SAN SUN CARE Zlatnom ulju za preplanuli ten. Zbog visokog sastava prirodnih provitamina vitamina A je ulje odlično za oporavak kože oštećene vanjskim faktorima ili godinama. Karotenoidi u njemu pomažu pri tamnjenju kože, a smiruju i upalna stanja kože.

Zato serum koristimo svakodnevno kako bismo obnovili kožu, a ljeti nakon sunčanja kako bismo vratili vlagu i hranjive sastojke u kožu lica. Ulja za njegu tijela i masažu koristimo također svakodnevno ukoliko je koža suha i oštećena, a zlatno ulje je najbolja stvar koju možemo pružiti svojoj koži ljeti ukoliko želimo savršeni prirodni brončani ten.

I.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *