Raznovrsnost upotrebe ulja pasjeg trna

Ulje pasjeg trna dobivamo od ploda, odnosno pulpe, pasjeg trna čija je ljekovitost u azijskim narodnim medicinama poznata barem 2000 godina. Danas je osim ulja u upotrebi i sok pasjeg trna zahvaljujući njegovom  obilju vitamina i hranjivih sastojaka punom dobrobiti za našu kožu i ostatak tijela

Od raznovrsnosti upotrebe pasjeg trna je raznovrsnija samo njegova prirodna rasprostranjenost. U Europi raste uglavnom u obalnom kontinentalnom, a u Aziji u planinskom. Podnosi i suha polupustinjska tla i ona slana uz obalu mora. Zbog te svoje robusnosti se počeo saditi kao prirodna ograda kako bi se spriječila erozija tla. U vrtovima se sadi kao ukrasna biljka na sunčanom mjestu i u propusnom tlu.

U kineskoj, tibetanskoj i indijskoj tradicionalnoj medicini se plod pasjeg trna koristi zbog svog protuupalnog djelovanja, a zbog bogatstva vitamina odlično pomaže našem imunološkom sustavu. Koristi se i u ruskoj i europskoj narodnoj medicini pa su švedski i njemački sokovi pasjeg trna dostupni i na našem tržištu.

Protuupalno i regenerirajuće djelovanje

Postoje dvije vrste ulja pasjeg trna, ulje iz sjemenki i ulje, odnosno ekstrakt, iz pulpe. Ulje iz pulpe pasjeg trna možemo naći u SAN EXCLUSIVE Anti-age serumu s karotenoidima,  SAN SPA Intenzivnom ulju za obnovu izrazito suhe kože, SAN SPA Senzualnom ulju za kožu sklonu strijama i SAN SUN CARE Zlatnom ulju za preplanuli ten. Zbog visokog sastava prirodnih provitamina vitamina A je ulje odlično za oporavak kože oštećene vanjskim faktorima ili godinama. Karotenoidi u njemu pomažu pri tamnjenju kože, a smiruju i upalna stanja kože.

Zato serum koristimo svakodnevno kako bismo obnovili kožu, a ljeti nakon sunčanja kako bismo vratili vlagu i hranjive sastojke u kožu lica. Ulja za njegu tijela i masažu koristimo također svakodnevno ukoliko je koža suha i oštećena, a zlatno ulje je najbolja stvar koju možemo pružiti svojoj koži ljeti ukoliko želimo savršeni prirodni brončani ten.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica