Prirodni oporavak kože nakon sunca

Sunce je i dobro i loše za našu kožu, ovisno u koje doba dana i koliko dugo na njemu boravimo, te koristimo li zaštitu. Znamo, nije lako paziti kada uživamo pa srećom postoje prirodni načini za oporavak kože nakon sunca.

Inteligentni način na koji priroda brine o nama je beskonačan. Ljeti, u doba godine kada bismo svoju kožu trebali najviše skrivati od sunčevih zraka mi činimo upravo suprotno. Izlažemo se najjačem suncu kao da nam život ovisi o tome. Ok, ovisi nam život o suncu, ali nam ne treba toliko njegovo jako zračenje. Suncem uništena koža nije lijepa niti ugodna, koliko god neki smatrali da jest. Kako bismo si pomogli oporaviti je možemo se poslužiti nekim priručnim prirodnim sredstvima koja se nalaze oko nas.

Ljetna prirodna njega

Ljeto je sezona krastavaca, a krastavci djeluju divno umirujuće i hidratirajuće na našu kožu. Jedan krastavac srednje veličine, kojeg smo ogulili i očistili od koštica, ćemo u blenderu smiksati s malo filtrirane vode. To ćemo onda procijediti i taj tonik koristiti na koži na mjestima gdje je ona suha, ispucala i crvena od sunca. Na licu ga možemo koristiti za sve tipove kože kako bismo očistili i umirili kožu. Najbolje ga je koristiti svježeg, a u hladnjaku ga možemo čuvati par dana.

Ako ljeti boravimo negdje uz obalu mora, to je najvjerojatnije mjesto na kojem ćemo se opeći suncem. No, ako malo pogledamo oko nas, prošećemo uz lijepo uređene okućnice uz obalu ili možda mi imamo jednu takvu, vjerojatno ćemo naići na aloe veru. Suha i vruća klima, te propusno tlo uz obalu odgoara rastu ove izdržljive i prekrasne biljke. Ne moramo kupovati gel ili sok aloe vere, koji sadrže konzervanse i dodatne tvari, kako bismo koristili njene dobrobiti. Odrežemo jedan komad lista koliko nam treba za primjenu, ogulimo ga i u blenderu s upola manje vode napravimo sami svoj gel ili sok. Njega koristimo za umirenje kože, ali pazimo, jer osjetljiva koža može reagirati na njega.

Osim toga, SAN SUN CARE Umirujući losion poslije sunčanja je sigurno i prirodno sredstvo kojim ćemo umiriti kožu stradalu na suncu. Peckanje i crvenilo će nestati, u nju će se vratiti prirodna vlažnost, oporavit će se i postati meka.

Predložene recepture su samo ideje i poticaj vama kako se možete kreativno izražavati u svojoj kozmetičkoj kuhinji. One nisu medicinski savjeti ili profesionalna kozmetika. Uvijek provjerite izvor sirovine koju stavljate na kožu, njen rok trajanja, eterična ulja ne koristite bez prethodne konzultacije s aromaterapeutom. Ne pretjerujte s upotrebom sode bikarobne i abrazivnih čestica na koži, jer možete iziritirati kožu. Osjetljiva koža ili koža koja ima dermatitis, seborejični ili atopijski, rozaceu, akne i reaktivnu kožu ovakve recepture treba izbjegavati i koristiti samo provjerenu, profesionalnu kozmetiku, poput SAN prirodne kozmetike.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica