Pametno izlaganje suncu liječi naš organizam

Sunce je izvor života i glavni izvor energije na Zemlji pa umjereno i redovno izlaganje Suncu ima važne dobrobiti za zdravlje našeg organizma i naše kože.

Sunca se moramo i paziti, jer ono može biti jedan od najvećih neprijatelja naše kože, jer će ju isušiti i dovesti do njenog oštećenja i preranog starenja. Zato izbjegavamo direktno izlaganje najjačem suncu, ono jutarnje do 10 sati i kasno popodnevno iza 17 sati dat će nam dovoljnu dozu D vitamina potrebnu za jačanje kostiju.

Na suncu se jednostavno osjećamo dobro, a istraživanja su pokazala da manjak izlaganja sunčevim zrakama, što nam donosi način života u kojem boravimo cijelo vrijeme, na poslu, u autu i u kući, u zatvorenom prostoru, dovodi do različitih poremećaja. Među njima su osteoporoza, slabljenje kostiju, kožne bolesti i česte promjene raspoloženja.

Kratkotrajno, do sat vremena, izlaganje suncu može donijeti dobrobiti našoj koži. No, ukoliko planiramo provesti na suncu duže vremena, trebamo se zaštititi. Kožu mažemo zaštitnim faktorom prije izlaska na sunce, nosimo zaštitnu odjeću i koristimo zdravi razum, ne izlažemo se najjačem suncu. Držeći se ovog pristupa, nećemo oštetiti svoju kožu vanjskim faktorima i spriječiti ćemo njeno prerano starenje. Pri tome izbjegavamo kemikalije koje također mogu oštetiti kožu, nego koristimo prirodna sredstva za zaštitu kože.

Kožu je pri izlaganju suncu, osim zaštite od UV zraka potrebno i držati vlažnom, ne dozvoliti joj da se isuši. SAN SUN CARE Zlatno ulje za preplanuli ten priprema našu kožu za izlaganje suncu, bogato je karotenoidima koji hrane kožu i sprječavaju njeno propadanje, potamnjuju kožu, a sadrži i čestice zlata koje svjetlucaju na suncu i čine kožu ljepšom. Nakon izlaganja suncu, kako bismo vratili hranjive sastojke i prirodnu vlagu u kožu, koristimo SAN SUN CARE Umirujući losion poslije sunčanja. Važno je koristiti sigurne i prirodne proizvode za njegu kože. SAN SUN CARE linija je dermatološki testirana, a njeni sastojci i njihov omjer su pažljivo birani za maksimalni pozitivan učinak na našu kožu.

 I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica