Njega normalne kože u svim godišnjim dobima

Normalna koža je ona s kojom bi nas većina bila presretna, jer, osim što je to koža u kojoj se najugodnije osjećamo, ne treba previše brige oko nje. No, da bismo je održali takvom ona ipak treba našu pažnju.

Koža nam prirodno mijenja karakteristike ovisno o godišnjim dobima pa ljeti može postati masnija (pogotovo u T-zoni), a zimi suša i stoga njegu kože trebamo prilagoditi tome. Promjena životnih navika, dugotrajno izlaganje stresu ili nepravilna prehrana također mogu ostaviti tragove na koži pa je i to nešto na što trebamo obratiti pažnju ukoliko želimo održati kvalitetu naše kože. Najlakše nam je paziti na naše životne navike, paziti da unosimo dovoljno tekućine u organizam, da nam prehrana bude bogata voćem i povrćem, da imamo dovoljno sna (niti previše niti premalo), te da se rješavamo nakupljenog stresa tehnikama opuštanja, tjelesnim aktivnostima, boravkom u prirodi i tako dalje. Nakon dugotrajnijeg boravka u prirodi i izlaganju elementima prirode, opet, pazimo da, ako nam je koža izgubila vlagu ili dobila crvenilo da joj nakon toga pružimo odgovarajuću njegu kremama, melemima, uljima ili maslacima.

Ljeti, izlagali se mi elementima ili ne, normalna koža prirodno može, zbog topline i pojačanog rada žlijezda lojnica i znojnica, postati masnija. Odgovarajući losion za čišćenje lica, blagi prirodni sapun i lagana hidratantna krema pomažu njezi kože u ovom slučaju. Ukoliko ljeti boravimo dugo u klimatiziranim prostorijama, može nam se dogoditi ono što se koži obično događa zimi, da postane suha. Tada, da bismo vratili vlagu i hranjive sastojke u kožu, koristimo, osim hidratantne kreme za lice i hranjivu kremu za noć. Uljni serum za lice također može pomoći zimi za pojačanu njegu i brzo vraćanje hranjivih sastojaka u kožu i za njenu brzu hidrataciju. Masku za lice i piling za lice možemo koristiti za pojačanu njegu normalne kože bez obzira na godišnje doba. Bez obzira na kvalitetu kože lica, koža ostatka tijela nam može biti suha pa je dobra ideja i njegovati je nekoliko puta tjedno maslacem ili uljem za tijelo nakon tuširanja.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica