Njega mješovite kože ne mora biti mukotrpna

Mješovita koža znači da imamo više tipova kože na našem licu. To se najčešće manifestira u masnoj t-zoni te suhim obrazima i rubnim dijelovima lica.

Većina naših žlijezda lojnica se na licu nalazi na čelu, nosu i bradi, stoga ta, takozvana, t-zona ima neku tendenciju da bude masnija. Kod mješovite kože to znači i da je koža na tom području povećanih pora, moguće s miteserima, sklona upalama i aknama kao što to masna koža i inače jest. Obrazi, s obje strane, mogu biti normalni ili suhi, što se onda proteže i na vrat, a mogu se i perutati.

U svako doba godine mješovita koža treba posebnu pažnju, jer ljeti je t-zona sklona upalama, a zimi  suhi dijelovi postaju još suši. To, zapravo, ovakvu kožu čini praktički osjetljivom, čega nismo niti ni svjesni. Prvi zadatak nam je kod nje normalizirati lučenje sebuma, masne tvari koja u kombinaciji sa znojem štiti kožu od vanjskih utjecaja, a njezin višak čini kožu masnom, dok manjak je čini suhom. Dok, je uzrok tome najvjerojatnije hormonalan, možemo laganim prirodnim losionima bez sapuna očistiti lice. Moramo zapamtiti da je mješovita kože osjetljiva pa želimo stvoriti ravnotežu na njoj bez njenog iritiranja. Hidrolati različitih ljekovitih biljaka, poput nerolija, lavande, ružmarina ili kamilice su odlični za umirenje i hidrataciju površine kože. Za njegu kože opet su najbolji prirodni losioni za njegu i prehranu kože. Među redovitim tretmanima kože lica bi morali biti i pilinzi, te maske za lice kako bi se uklonile naslage mrtvih stanica kože, te obnovila tekstura kože lica. Uz to, uvijek možemo pariti lice različitim biljkama koje će obnoviti cirkulaciju.

Za njegu mješovite kože preporučamo SAN EXCLUSIVE Obnavljajući serum za osjetljivu kožu za obnovu suhe kože na obrazima i vratu, SAN CLASSIC Umirujući melem za suhu i osjetljivu kožu za umirenje i hidrataciju kože, lagano nanošenje SAN BASIC Vitaminske kreme za lice za dubinsku prehranu i obnovu kože lica i SAN BODY CARE Piling za tijelo MIRISNI MEDENJAK nakon tuširanja za uklanjanje nakupljenih mrtvih stanica kože i otvaranje pora na koži tijela.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica