Zdrava koža nije samo ono što se događa na površini

Prirodna ljepota, i zdrava koža koju podrazumijeva, ne ovisi samo o redovnoj njezi i kvaliteti proizvoda, nije ono što koristimo, nego je način razmišljanja i odnosa prema samom sebi.

Iz svega onoga što znamo o njezi kože i iz našeg iskustva možemo samo reći da ukoliko se želimo stvarno brinuti o svojoj koži, moramo ići dalje od pronalaska pravih i upotrebe proizvoda za njegu kože. Bit će to sve, od zaštite od jakog sunca i UVA zraka, do pravilne prehrane bogate antioksidansima kako bismo spriječili prerano starenje kože. Prema našem shvaćanju, briga o koži treba holistički pristup. Nekoliko je jedinstvenih koraka koje je potrebno poduzeti kako bi zdrava koža zaista bila takva.

Nemojmo se držati cijelo vrijeme jedne kombinacije proizvoda za njegu kože.

Tijekom našeg života naša se koža mijenja, ali mijenja se i tijekom godine. Na nju utječu klimatski uvjeti, ali i promjena naših navika. Stoga, pratimo njezino stanje i dajmo joj njegu kakvu stvarno treba. Koji put ćemo ju morati pojačati uvođenjem uljnih seruma ili specijaliziranih proizvoda, a koji put ćemo morati malo popustiti, ostati samo na redovnoj hidrataciji kože.

Make-up ne rješava naše probleme s kožom, samo ih prikriva.

Riješimo probleme prije nego li se pojave pravilnom njegom i prehranom kože. No-make-up look je vjerojatno sada popularniji nego ikada pa zašto to ne bi bio naš prirodni izgled? Kada nam koža prirodno sjaji, ne moramo ništa stavljati na nju. I znamo da je to zdrava koža.

Prevencija nije samo za odrasle, počinje već u najranijoj dobi.

Prije svega tu mislimo na zaštitu kože od sunca i njegu osjetljive dječje kože. Kada nam se pojave prve akne, skloni smo kupovini najskupljih krema, najčešće da bismo ih koristili bez učinka. Prije njihove pojave treba voditi računa o tijelu i zdravlju.  Kasnije, i prije pojave i najsitnijih bora kožu treba redovito hraniti i uklanjati s nje mrtve stanice.

Koristimo sve proizvode koji su nam potrebni i koristimo samo njih.

Možda će to biti samo dva (jedan za lice i jedan za tijelo) proizvoda, a možda će to biti blizu desetak, ovisno o potrebi. No, dajmo svojoj koži ono što treba i to ne samo koži lica, naše tijelo također treba njegu. Koristimo kreme za lice i ulja za tijelo, serume za lice, pilinge, maslace i meleme kada naša koža to treba.

Redovno hidratirajmo svoju kožu. I učinimo to opet.

Masna i svjetlucava koža nam ne treba. Nije zdrava, a niti ne izgleda dobro. No, hidratirana, mekana koža koja sjaji unutarnjim sjajem, to je ono što želimo. Ovisno o tipu naše kože, potrebu za hidratacijom možemo imati više puta dnevno, ne samo ujutro i/li navečer.

Njega kože nije luksuz.

Ozbiljno, najskuplji proizvodi ne moraju biti i najbolji. U cijeni proizvoda velikih brendova su velikom većinom troškovi svog truda da proizvod dođe do nas, znači troškovi distributera i marketinga. Provjerimo uvije sastojke proizvoda koji želimo koristiti i odaberimo ono što je lokalno, prirodno i prihvatljive cijene.

Nema jedinstvene rutine za njegu kože.

Svako od nas se razlikuje i svatko ima kožu s različitim potrebama. Proizvodi koji će odgovarati nekom članu naše obitelji ne moraju odgovarati nama. Onaj proizvod za koji na društvenim mrežama tvrde da je savršen baš za nas, može nam biti potpuno bezvrijedan. Provjerimo tip i, prije svega, stanje naše kože i nakon toga s iskustvom izradimo svoju rutinu s proizvodima koji nam odgovaraju. Možda će biti puno pokušaja i pogrešaka, ali na kraju će vrijediti, vidjet će se na našoj koži.

Naša koža pripada nama.

Nemojmo dozvoliti da stanje naše kože bude van naše kontrole. Stanje naše kože, dobro ili loše, je uvijek posljedica onoga kako se odnosimo prema njoj. Ako ju zanemarimo, vratit će nam jednako kao i kada joj pružimo potrebnu njegu. Potpuna kontrola procesa naše kože nije nešto što uzima puno vremena i što mora biti tlaka. Osim toga, ukoliko pazimo na prehranu, unosimo u organizam dovoljno vode, spavamo kako treba i klonim o se toksina, naša koža će trebati manje proizvoda za njenu vanjsku njegu.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica