ulje sjemenki grožđa u bočici i grozdovi na dasci

Ulje sjemenki grožđa

Ulje sjemenki grožđa je intenzivno ulje za intenzivnu njegu kože bogato vitaminom E, posebno alfa-tokoferolom i bogato antioksidansima.

Dugo vremena sjemenke su bile samo nusprodukt proizvodnje soka od grožđa, i, podrazumijeva se, vina, međutim industrija je danas već naveliko iskoristila spoznaje o dobrobitima hladno tiještenog ulja sjemenki grožđa, stoga nije neobično sresti ovo ulje u zanimljivim salatama ili u kvalitetnoj kozmetici.

Oko 1,6 % suhe mase grožđa čine sjemenke, čija su antioksidativna svojstva danas već dobro poznata, a odgovorni spojevi oligomerni procijanidini pronašli su široku primjernu kao dodaci prehrani, među ostalim i za podršku krvožilnom sustavu. Ekstrakt sjemenki grožđa u Japanu je i jedan od uobičajenih prirodnih prehrambenih aditiva – antioksidansa.

SAN vitaminska krema za lice je bogata vitaminima zahvaljujući i ulju sjemenki grožđa

Iako samo ulje sjemenki grožđa ne sadrži dragocjene procijanidine, ono je dovoljno hranjivo za njegu svih tipova kože, a zbog svoje teksture i djelovanja na lučenje sebuma posebno je zanimljivo pri njezi masne kože.

Kožu će nahraniti linolnom masnom kiselinom, koja je i esencijalna, što znači da je sami moramo unositi u tijelo i na kožu, jer je organizam ne proizvodi. Ona je neophodna i za regeneraciju kože i održavanje hidrolipidnog balansa. Osim linolne, oleinska masna kiselina je zaslužna za mekani i ugodni osjećaj nakon nanošenja ovog ulja na kožu, s obzirom da fino hidratizira kožu.

Ulje sjemenki grožđa bogato je i vitaminom E, posebno alfa-tokoferolom, a sadrži i mali udio palimtoleinske masne kiseline, važne za mladolik izgled kože, stoga je njegova upotreba opravdana i u njezi suhe i zahtjevne kože.

Miris hladno tiještenog ulja grožđa je intenzivan, specifičan i biljni, ali u kontekstu (ne)sviđanja nećemo pisati o njemu, navikli smo već da je o ukusima, posebno o mirisima prirodnih sirovina, teško raspravljati… No, dobra vijest je da se većina slaže da i uz najintenzivnije mirise ulja gotovi proizvodi SAN prirodne kozmetike ipak ugodno mirišu.

 

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica