Ulje konoplje za osjetljivu i upaljenu kožu

Ulje konoplje se dobiva od sjemenki industrijske konoplje

Ulje konoplje se dobiva od sjemenki industrijske konoplje

Ulje konoplje dobivamo od biljke koja ima potencijalnu upotrebu za proizvodnju gotovo svega, od čarapa do karoserije automobila. Konoplja je, vjerojatno, najkorisnija biljka koju poznajemo. Ali, kao i s naftom, šteta je što ju uglavnom koristimo tako što je spalimo.

Industrijska konoplja, kako nazivamo vrstu Cannabis sative bez njenog opojnog spoja THC-a, je prema kraju dvadesetog stoljeća postala biljka oko koje se stvaraju kontroverze jer, kao što smo rekli, to je vrsta „trave“, ali odabirom uzgojena tako da u njoj ima samo THC-a u zanemarivim tragovima. Kao što je pušenje i posjedovanje marijuane već dekriminalizirano u nekim državama svijeta, tako će, nadamo se i ovo kriminalno tretiranje industrijske konoplje prestati.

Konoplja i njezina upotreba se iz središnje i istočne Azije proširila cijelim svijetom, poznata je već tisućama godina za tisuće upotrebnih vrijednosti, čak smo i mi preuzeli perzijsku riječ konop i biljku nazvali konoplja prije tko zna koliko stoljeća počeli je koristiti za tu očiglednu upotrebu. Jugoslavija je svojevremeno bila jedna od vodećih svjetskih proizvođača konoplje, ali se i ona povela za razvijenim industrijskim zemljama i ograničila njen uzgoj.

Obrađujem unos Vaših podataka…
Bravo! Prijavili ste se, poslali smo vam e.mail s nagradnim kuponom.

Ulje konoplje je korisno za cijeli organizam

Nas ovdje zanima, prije svega, ulje konoplje i njezina korist za naš organizam, koje, također, ima znatno. Dobiva se iz sjemenki konoplje koje niti u kojem slučaju ne mogu sadržavati THC, njegova upotreba nije rekreativna. Niska mu je točka dimljenja pa na njemu nećemo kuhati, ali kao dodatak prehrani bi nam negdje treba biti u smočnici zbog niskog omjera omega-6 i omega-3 masnih kiselina i to alfa-linolenske (oko 20% sastava), gama-linolenske i linolne kiseline. Poneka žlica tek tako u prolazu je uvijek dobra ideja ili ubacimo ulje konoplje u neki oblik. No, tu pazimo, njezin jaki travnati miris može pokvariti obrok s kojim se neće slagati. U salati ga možemo miješati s nekim drugim uljem, a uvijek ga možemo umiješati u jogurt i tako pojesti. Ako nam se isplati, možemo ga koristiti umjesto lanenog ulja za impregnaciju i zaštitu drveta.

Kao ulje u kozmetici je posebno korisno i pogodno za osjetljivu i upaljenu kožu koju će umiriti i nahraniti spomenutim spojevima pa ga imamo u za to namijenjenim proizvodima SAN BASIC Intenzivnoj kremi za njegu suhe i osjetljive kože, SAN CLASSIC Umirujućem melemu za osjetljivu kožu, SAN EXCLUSIVE Obnavljajućem serumu za osjetljivu kožu i SAN SPA Njegujućem ulju za osjetljivu kožu. Ove proizvode možete nanositi bez bojazni o reakcijama na svoju osjetljivu kožu i kožu sklonu alergijama, jer su dermatološki testirani i hipoalergeni.

I.P.

ŠIRI LJUBAV, PODIJELI OVO S DRUGIMA
  • 38
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    38
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Košarica
There are no products in the cart!
Subtotal
0.00kn
Total
0.00kn
Continue Shopping
0
%d blogeri kao ovaj: