Ulje baobaba – hrana za suhu i osjetljivu kožu

Baobab potječe iz pustinjskih dijelova Afrike gdje tisućljećima daje hranu i vlagu ljudima i životinjama. Naravno da će ulje baobaba pružiti isto i našoj suhoj koži, .

Najpoznatije zbog svoje dugovječnosti, jer je znanstvenim metodama ustanovljeno da su neka stabla starija od 2.000 godina, stablo baobaba je jedna od najkorisnijih biljaka na planeti. Simbol je otpornosti i trijumfa života, svojim ogromnim deblima i krošnjom dominira krajolikom savana Supsaharske Afrike, toliko da se od davnina koriste kao putokazi. Prenesen je iz Afrike pa se sadi i u suhim dijelovima Azije, od Arapsog poluotoka, preko Indije do Indokine, a ima ga i u Australiji. Lišće se koristi u kuhinji za pripravu umaka i juha, a plod se danas smatra superhranom zbog svog iznimno velikog sadržaja antioksidansa. Narodi i životinje savane to znaju oduvijek, jer su im njegovi hranjivi sastojci nužni za preživljavanje.

Ulje baobaba je najbogatije sterolima i esencijalnom linolnom kiselinom pa ga to čini savršenim za njegu suhe i osjetljive kože. Osim toga bogato je vitaminima i, poput ploda, antioksidansima pa ga koristimo i za obnovu kože. Sadrži ga SAN BASIC Maslac za tijelo TROPIC pa ga, osim za redovnu njegu kože i održavanje dobrog raspoloženja, možemo koristiti i za obnovu ispucale i suhe kože, te za njegu osjetljive kože.

Na kožu i kosu ga možemo nanositi i čisto ili u kombinaciji s drugim uljima. Iako je gusto, upit će se dobro, a ovisno o našem tipu kože, miješat ćemo ga s drugim uljima. Dostupan nam je i prah baobaba koji se proizvodi od ploda. Koristimo ga kao superhranu, miješamo ga u smoothieje ili mueslije, naprimjer, možemo ga razmutiti u čaši vode i popiti. To je prilično osvježavajuće piće koje će nas razbuditi i razbistriti mozak pa ćemo ga popiti tijekom dana kada nam treba „dizalica“.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica