Samo da spomenemo važnost tonera za lice

Toneri za lice slijede nakon što smo temeljito oprali i očistili naše lice, prije nanošenja kreme i šminke. Bez panike, to ima veze s pH naše kože lica.

Tonere ćemo naći pod različitim imenima, poput seruma, refreshera (osvježivača) ili softenera (omekšivača), ali važno je znati što njime želimo napraviti. Cilj nam je vratiti pH kože u normalu, nakon što čistili kožu vrlo alkalnim sredstvima. To znači da ćemo izbjegavati bilo što može našu kožu još više alkalizirati. Pažljivo birajmo, jer na tržištu zaista ima svega. Želimo vratiti vlažnost i zaštitni sloj na površinu kože da ostane glatka i zaštićena. Ne želimo je još više osušiti.

Idealno sredstvo za toniranje je nježno i fokusira se na zadržavanje zaštitnog sloja i daje koži potrebnu vlažnost. Koristit ćemo ga u idealnim situacijama i ujutro i navečer, odnosno, svaki put nakon što očistimo lice. Da bismo si predstavili što radimo, možemo si predstaviti našu kožu poput suhe spužve. Ako stavimo kremu na nju, neće se upiti, ali ako spužvu pripremimo, vratimo u nju vlažnost, krema će se lako upiti. I to je onaj trenutak u našoj njezi kože kada su toneri nezamjenjivi.

Bezalkoholni toneri za lice

Spomenuli smo da na tržištu ima raznih tonera. Čuvajmo se onih koji u sebi imaju alkohol. Možda će nam se svidjeti što nam je koža odmašćena, ali to ima svoje nuspojave, kao što smo prije spominjali. Alkohol će usporiti prirodnu regeneraciju kože, a „odmašćena“ koža će početi ubrzano stvarati sebum što može dovesti do upala i pojave akni.

Stvar je u tome da ukoliko proizvod ima alkohol kao svoj glavni „aktivni“ sastojak, tada ga ima u dovoljnoj količini da iritira kožu, ošteti zaštitni sloj i omogući stvaranje slobodnih radikala. Taj obični najpoznatiji alkohol ne treba miješati s ostalim alkoholima poput cetyl-alkohola ili stearyl-alkohola koji su masni alkoholi i služe hidrataciji kože i imaju općenito pozitivan utjecaj.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica