Koji je, zapravo, tip naše kože?

Morali bismo biti, koliko-toliko, sigurni u naš tip kože prije nego li krenemo koristiti neki proizvod za njezinu njegu. Jer, umjesto da joj pružimo potrebnu njegu, možemo čak njeno stanje i pogoršati.

Uglavnom želimo da nam koža djeluje zdravo i lijepo, da je mekana i ugodna na dodir, te da ima taj lagani sjaj koji dolazi od njenog zdravlja, a ne od pretjerane masnoće. Da bismo to postigli i održavali potrebna je, između ostaloga, pravilna njega izvana koju ćemo dati svome tipu kože. No, moramo biti svjesni da će nam se većini tip kože mijenjati tijekom godišnjih doba, ovisno o uvjetima u okolini, sukladno našim godinama i životnim navikama. Bitno je onda i to pratiti.

Većina nas ima tip kože koji možemo svrstati u neke od sljedećih tipova kože, dok nekima koža ima karakteristike i dvaju tipova.

NORMALNA KOŽA

Nije niti premasna, niti presuha. Generalno nema nekih nedostataka, ali moguća je pojava mitesera zbog ponekad masne t-zone. Za hladnijeg vremena gubi vlagu poput svake druge kože. Ovo je tip kože s kojom bi nas većina bila presretna.

Preporučena njega: SAN BASIC Dnevna hidratantna krema za lice, SAN BASIC Vitaminska krema za lice, SAN BASIC Noćna hranjiva krema za lice, SAN BASIC Anti-age krema za lice, SAN BODY CARE Maslac za tijelo MANGO KOKOS, SAN BODY CARE Maslac za tijelo TROPIC, SAN BODY CARE Maslac za tijelo ČOKO NARANČA, SAN Maslac za tijelo AVOKADO SEZAM, SAN BODY CARE Maslac za tijelo MIRISNI MEDENJAK

MASNA KOŽA

Srednje velike ili velike pore uglavnom posvuda, ne samo u t-zoni. Zbog preaktivnih žlijezda lojnica postaje ponovo masna i nakon čišćenja. Pore su često začepljene, a pojavljuju se i akne. Na vrućini i pri velikoj vlazi, situacija postaje još i teža, dok se pri hladnijem i sušem vremenu ovaj tip kože smiruje. Dobra strana je to što se sitne bore na njoj neće pojavljivati.

Preporučena njega: SAN BODY CARE Piling za tijelo MIRISNI MEDENJAK

SUHA KOŽA

Kao što joj i ime kaže, ovoj koži nedostaju prirodna vlaga i masnoća da bi zadržala onaj svoj prirodni sjaj. Može se čak i perutati, biti gruba na dodir, kruta ii zategnuta. Ima male pore, stvara sve vrste bora i stari preuranjeno. Oporavlja se donekle na toplini ljeti, ali zimi treba ekstra pojačanu njegu.

Preporučena njega: SAN BASIC Dnevna hidratantna krema za lice, SAN BASIC Vitaminska krema za lice, SAN BASIC Noćna hranjiva krema za lice, SAN BASIC Anti-age krema za lice, SAN EXCLUSIVE Serum za područje oko očiju, SAN BODY CARE Maslac za tijelo MANGO KOKOS, SAN BODY CARE Maslac za tijelo TROPIC, SAN BODY CARE Maslac za tijelo ČOKO NARANČA, SAN Maslac za tijelo AVOKADO SEZAM, SAN BODY CARE Maslac za tijelo MIRISNI MEDENJAK

MJEŠOVITA KOŽA

Kada nam koža ima kombinaciju dva ili više tipova kože, tada možemo reći da nam je koža mješovita. To se obično manifestira u masnoj t-zoni i normalnom ili suhom ostatku lica. Svaki dio kože tijekom godišnjih doba reagira na svoj način, ljeti t-zona se umiruje zimi, a podivlja ljeti, dok se ostatak lica umiruje ljeti, a raspada se zimi.

Preporučena njega: SAN BASIC Dnevna hidratantna krema za lice, SAN BASIC Vitaminska krema za lice, SAN BASIC Anti-age krema za lice, SAN BODY CARE Maslac za tijelo MANGO KOKOS, SAN BODY CARE Maslac za tijelo TROPIC, SAN BODY CARE Maslac za tijelo ČOKO NARANČA, SAN Maslac za tijelo
AVOKADO SEZAM
, SAN BODY CARE Maslac za tijelo MIRISNI MEDENJAK

OSJETLJIVA KOŽA

Uzroci osjetljivoj koži su raznoliki, ali je prepoznajemo po tome kako reagira na vanjske faktore. U njih ubrajamo općenito kozmetičke proizvode, sunčevu svjetlost i toplinu, te promjene u okolini, poput topline i vlage. To se događa u svim godišnjim dobima. Ona tada lagano postaje crvena, na njoj nastaju osipi ili je jednostavno iziritirana. U svakom slučaju, s njom trebamo postupati nježno i s potpunom pažnjom, jer ju ona od svih tipova kože najviše treba.

Preporučena njega: SAN BASIC Intenzivna krema za suhu i osjetljivu kožu lica, SAN EXCLUSIVE Obnavljajući serum za osjetljivu kožu, SAN CLASSIC Umirujući melem za osjetljivu kožu, SAN BABY CARE Ulje za bebe

ZRELA KOŽA

Znamo da nam je koža zrela kada prestane zadržavati oblik, postaje obješena s prepoznatljivim linijama na licu. U prosjeku, ona se pojavljuje kada pređemo pedesetu. Opet, životne navike, tip kože i genetika mogu taj proces ubrzati ili usporiti. Uglavnom je to suha koža, ali može biti i normalna ili mješovita s masnom t-zonom. Ljeto i toplija klima joj odgovara, a zima i hladna klima ju joj dodatno isušuje. (Evo dodatnog razloga da se preselimo na neki jadranski otok u mirovini.) Kao dodatna muka na toj koži se pojavljuje i hiperpigmentacija.

Preporučena njega: SAN BASIC Dnevna hidratantna krema za lice, SAN BASIC Vitaminska krema za lice, SAN BASIC Noćna hranjiva krema za lice, SAN BASIC Anti-age krema za lice, SAN EXCLUSIVE Serum za područje oko očiju

OŠTEĆENA KOŽA

Ovaj tip kože može izgledati kao zrela već u našim tridesetima, a na nju utječu životnu okolnosti. Ukoliko se nepravilno hranimo, unosimo toksine poput alkohola, cigareta, kave ili ostalih vrsta opijata i izlažemo se stalnom stresu bez da vodimo računa o svome zdravlju, to se može vidjeti na našoj koži. K tome, provodimo li puno vremena vani i izlažemo kožu suncu i vjetru, bilo zbog posla ili zbog rekreacije i zbog toga je često u stanju dehidracije, a ne vodimo računa o tome da joj vratimo vlagu i hranjive sastojke, koža će propasti.

Preporučena njega: SAN SUN CARE Umirujući losion poslije sunčanja, SAN SUN CARE Zlatno ulje za preplanuli ten, SAN CLASSIC Melem za regeneraciju kože, SAN BABY CARE Dječja krema za njegu i zaštitu kože, SAN BODY CARE Maslac za tijelo MANGO KOKOS, SAN BODY CARE Maslac za tijelo TROPIC, SAN BODY CARE Maslac za tijelo MIRISNI MEDENJAK

I.P

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica