Svrbež kože – kako ga liječimo na prirodan način

Razlozi svrbežu kože mogu biti vanjski i unutarnji. Često su to alergijske reakcije, ubodi i opekline. Ponekad brzo nestanu, a ponekad ostanu duže vrijeme.


Svrbež kože liječimo na prirodan način

Svrbež kože se može pojaviti sam ili uz dodatne simptome na koži, kao što su upale i crvenila. O tim simptomima ovisi i način na koji ćemo ga liječiti.

Često je dio većeg poremećaja u tijelu. Ekstremni slučajevi u kojem se pojavljuje svrbež kože su oni koji prate kožne bolesti poput psorijaze, ekcema ili atopijskog dermatitisa. U nekim slučajevima su dio nekih unutarnjih infekcija i bolesti.

Razlozi zašto se pojavljuje svrbež kože mogu biti vanjski i unutarnji. Često su to alergijske reakcije, ubodi i opekline. Ponekad brzo nestanu, a ponekad ostanu duže vrijeme. Ukoliko svrbež tijela traje više od nekoliko tjedana obavezno se trebamo javiti našem liječniku. No, vrlo je vjerojatno, ukoliko imamo lagani osjećaj stalnog zatezanja i blagog peckanja u koži da nam je koža jednostavno dehidrirala. To se pogotovo događa pri hladnijem vremenu ili pri intenzivnom izlaganju suncu. K tome, nakon tuširanja može ostati osjećaj peckanja i svrbeža na koži. To je opet pokazatelj da je koža izgubila vlažnost i da ju trebamo nakon tuširanja redovno, barem dva puta tjedno, njegovati maslacima i uljima za njegu kože.

U trudnoći koža gubi hranjive sastojke, a osim toga se i rasteže pa je svrbež kože u trudnoći sasvim uobičajena pojava. Tu si možemo pomoći posebno za tu priliku stvorenom SAN BABY & MAMA CARE Maslacem za trudnice i kožu sklonu strijama. Za osjetljive bradavice prilikom dojenja je tu SAN BABY & MAMA CARE Nježni balzam za mamu i bebu.

Prirodni lijek protiv svrbeža kože

Prirodno liječenje kojim se suzbija svrbež kože pomažu aloe vera, bosiljak, metvica i majčina dušica. Aloe veru možemo koristiti u gelu ili na kožu nanositi svježu. Pomaže vratiti vlažnost u kožu što donosi trenutno olakšanje. Bosiljak, metvicu i majčinu dušicu ćemo koristiti kao čaj. Osim što su ukusni, kožu ćemo ispirati čajem kako bismo ublažili simptome. Ukoliko koža nije upaljena i osjetljiva, svrbež možemo ukloniti i sokom limuna koji djeluje protuupalno. U istom slučaju za našu kožu možemo napraviti pastu ili kupku od sode bikarbone ili zobenog brašna.

Za kvalitetno prirodno liječenje i uklanjanje svrbeža kože koristimo SAN BABY & MAMA CARE Dječju kremu za njegu i zaštitu kože za kožu cijelog tijela. Dermatološki je testirana, a njena trostruka formula koja štiti, hrani i pomaže regeneraciji kože je pogodna za najzahtjevniju kožu djece i odraslih. Umirit će upalne procese na koži, vratiti u nju hranjive sastojke, te je štititi od vanjskih utjecaja. Dermatološki testirani i pogodni za osjetljivu kožu sklonu crvenilu su SAN CLASSIC Umirujući balzam za osjetljivu kožu, SAN BODY CARE Njegujuće ulje za osjetljivu kožu tijela, SAN BABY & MAMA CARE Ulje za bebe, SAN FACE CARE Intenzivna krema za suhu i osjetljivu kožu lica, te SAN FACE CARE EXCLUSIVE Obnavljajući serum za osjetljivu kožu. Njihov je sastav hipoalergen, bez tvari koje bi mogle iritirati kožu. Vratit će hranjive sastojke u kožu, ublažiti iritaciju i smiriti upalne procese, čime može nestati svrbež kože, odnosno njegovi uzroci.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica