Svi važni koraci redovnoj u njezi kože

Podijelit ćemo njegu naše kože na više koraka kojima ćemo dati jednaku važnost. Ne volimo komplicirane stvari, ali naša koža stvarno treba stručnu njegu.

Opet da kažemo – Bez panike. Znamo da smo svi jako zaposleni i da imamo važnijih  stvari, pogotovo kada smo mladi i koža nam još uvijek izgleda sjajno, ali pet minuta pažnje ujutro i pet minuta pažnje navečer će nam se isplatiti. Nije sve ove korake u njezi kože potrebno obavljati svakodnevno, neke ćemo raditi svakih par dana ili na tjednoj bazi, ali kožu treba pravilno čistiti, ribati, njegovati, hidratirati i zaštititi.

Uklanjanje šminke i čišćenje sredstvom na bazi ulja

Sredstvo na bazi ulja će osim što će ukloniti sve tragove šminke (pogotovo s područja oko očiju gdje mogu ostati njeni tragovi), ukloniti i sve one čestice prljavštine pomiješane sa sebumom koje izlučuje naša koža, a kod koji nam ne pomaže sredstvo na bazi vode.

Čišćenje sredstvom na bazi vode

Nećemo ostati samo na pranu sredstvom na bazi ulja. Drugo pranje obavljamo vodom u kombinaciji nekim pjenušavim sredstvom na bazi vode kako bismo temeljito uklonili sve nečistoće iz pora kože i spriječili upale.

Piling kože

Kožu lica i tijela obavezno tretiramo pilingom jednom ili dvaput tjedno. Na licu obavezno obraćamo pažnju na dijelove na kojim su otvorene pore. Nemojmo zaboraviti niti usnice, ako želimo da nam uvije budu mekane.

Toniranje kože

Možda će se nekima ovaj korak činiti bespotrebnim, jer nakon čišćenja kože očekujemo da je ona spremna za hidrataciju. No, dajmo si i ovdje vremena. Toneri će nam omogućiti da pripremimo površinu kože da apsorbira sredstva za hidrataciju koja slijede.

Serumi za kožu

Specijalistički zadaci koje serumi obavljaju na našoj koži bit će im olakšani kada je koža temeljito očišćena i pripremljena. Brza obnova kože i njena pojačana hidratacija su najčešći poslovi koje serumi obavljaju, a naći ćemo ih za različite vrste kože.

Maske za lice

Stavimo ih na lice i opustimo se na dvadeset minuta. Čak i da maske ne djeluju, dvadesetak minuta opuštanja će nam sigurno goditi. Da, možemo ih kupiti, ali zar ćemo to zaista učiniti kada znamo da ih možemo napraviti sami od svježih sastojaka?

Hidratacija kože

Osnova njege kože je njena hidratacija, jer, da pojednostavimo, koža propada, na njoj nastaju bore, zato što gubi vlagu. Najveći dio hidratacije možemo obaviti noću pa kao noćnu kremu biramo onu s najbogatijim sastojcima.

Zaštita kože

Zaštita kože od vanjskih faktora, posebno od UV zraka ljeti je glavni zadatak koji u njezi kože imamo danju. Prehrana i rehidratacija, ako je pravilno obavljamo noću ovdje nisu prioritet. Kožu koja je izložena vanjskim utjecajima od jutra do mraka treba pripremiti i zaštititi od propadanja.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica