Ulje Gospine Trave

Omiljena ljekovita biljka za pripravljanje kućnih lijekova
u ulju pomaže prirodnom zacjeljivanju naše kože.
U prirodi se gospina trava, Hypericum perforatum L., širi sama od sebe pa je u Hrvatskoj možemo naći po cijeloj obali, u gorskom području i u Slavoniji. Njena dostupnost i upotrebljivost za borbu protiv mnogih tegoba učinila je od nje omiljenu ljekovitu biljku za pripravljanje kućnih i domaćih lijekova. Prepoznala ju je i farmakologija pa su njena ljekovita svojstva opisana u mnogim stručnim radovima, i koristi se u pripravcima i lijekovima za borbu protiv depresije.

U narodnoj medicini se već tisućljećima koristi protiv, osim depresije i lošeg raspoloženja, nervoze, nesanice, bolova i probavnih tegoba. Upravo je i zbog toga kantarionovo ulje ili ulje gospine trave (macerat kantariona u maslinovom ulju) tako poznat i popularan u Dalmaciji kao sredstvo protiv opekotina, rana i bolova u mišićima i kostima.

Kantarionovo ili ulje (macerat) gospine trave tradicionalno se spravlja u maslinovom ulju, izuzetno je pogodno za njegu oštećenja, ragada, ranica i ožiljaka na koži, stoga je aktivan sastojak SAN dječje kreme, gdje ubrzava zacjeljenje kože pelenske regije kod male djece te smiruje upale i crvenilo. Osim regeneracijskog i protuupalnog učinka, dodatan mu je bonus i blago antimikrobno djelovanje. Pomaže kod hemeroida, upale mišića i živaca te reume. Za osobe osjetljive i blijede pute ovo je ulje fototoksično, stoga nije uputno direktno se izlagati suncu nakon tretiranja kože kantarionovim uljem. Za dječju kremu SAN odabrali smo ulje gospine trave kao izvrsno sredstvo za obnovu kože, vodeći računa o tome da njegove koncentracije budu optimalne, kako bi dale najbolji učinak bez ikakvih nuspojava.

Izvori:
- Plantagea: plantagea.hr
- U.S. National Center for Complementary and Integrative Health: https://nccih.nih.gov/health/stjohnswort/sjw-and-depression.htm

Zacjeljuje rane i oštećenja kože
Smiruje upale i iritacije
Pomaže kod hemeroida

Ulje Gospine Trave sadrži naš proizvod:

Djecja

SAN Dječja krema za njegu i zaštitu kože

Melem

SAN CLASSIC Melem za regeneraciju kože