b5 vitamin (pantenol) shema

Provitamin B5

Lokalno primijenjen provitamin B5 se koristi kod mehaničkih oštećenja kože s ciljem poticanja epitelizacije i povećanja vlažnosti kože.

Dekspantenol ili pantenol je alkoholni derivat D-pantotenske kiseline tj. vitamina B5 (zato i naziv provitamin B5). Spada u grupu vitamina topvih u vodi, a ljudima je potreban za metabolizam ugljikohidrata, bjelančevina i masti- kao sastavni dio koenzima A.

Pantotenska kiselina je nužna za normalnu funkciju epitela i održavanje fizioloških metaboličkih procesa u koži i sluznicama, a povećana potreba za ovom kiselinom zamijećena je kod oštećenja kože ili tkiva. Lokalno primijenjen dekspantenol se koristi kod mehaničkih oštećenja kože, poput ogrebotina, opeklina i lezija.

Pantotenska kiselina sudjeluje i u stvaranju protutijela, stoga dekspantenol povećava rezistenciju sluznice na infekciju. Niska molekularna masa, hidrofilnost i niska polarnost dekspantenola omogućuje mu prolazak u sve slojeve kože. Katalizirajući stvaranje melanina, potiče pigmentaciju kože.

Navedeni učinci štite kožu, čine je elastičnijom i vlažnom.

Izvor:

– HALMED Agencija za lijekove i medicinske proizvode: www.almp.hr

Umiruje upalna stanja kože

Potiče regeneraciju kože

Hidratizira kožu

Provitamin B5 sadrže naši proizvodi:

vitaminska krema

/trgovina/san-vitaminska-krema-za-lice/
SAN BASIC Vitaminska krema za lice

KUPI ODMAH
/trgovina/san-vitaminska-krema-za-lice/

Anti-age krema ili krema protiv bora

/trgovina/san-anti-age-krema-za-lice/
SAN BASIC Anti-age krema za lice

KUPI ODMAH
/trgovina/san-anti-age-krema-za-lice/

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica