Samo promjena treba biti stalni ritual u njezi naše kože

Nakon što smo utvrdili svoju rutinu u njezi kože, vrijeme je za njenu promjenu! Ne trebamo je se tvrdoglavo držati, jer s godišnjim dobima i godinama dolaze i promjene.

Kako godišnja doba slijede jedno drugo, tako možemo i trebamo dodavati i uzimati korake i proizvode u njezi kože. Tako zimi možemo koristiti dodatnu hidrataciju i prehranu kože, a ljeti njegovati kožu lica laganijim emulzijama. Isto vrijedi ako putujemo među različitim klimatskim područjima. To dobro znaju oni koji u kasnu jesen i zimu vole otputovati negdje u trope pa iz suhe i hladne klime upadnu u vlažnu i toplu.

Zbog svega navedenoga trebamo poznavati tip svoje kože i što na nju djeluje. Niti jedna rutina nije pogodna za sve, niti ne možemo garantirati da će ono što sada djeluje, djelovati za godinu dana.

Primjer promjene rutine najvjerojatnije svi imamo ujutro. Ukoliko ostanemo malo duže u krevetu, a na poslu moramo biti u 8 sati, te ne volimo izaći bez doručka pa makar on bio par komada voća, ostat ćemo s rutinom za njegu kože koja sadržava samo osnovne stvari. Dvostruko čišćenje (sredstvom na bazi ulja i onim na bazi vode) ne bismo trebali preskakati, ako smo našem licu prethodnu večer pružili potpunu njegu i rutinu. Treba ukloniti sve te naslage masnoće i znoja koji se skupio tijekom noći. Ukoliko je naša noćna njega slaba ili nikakva (ali, zašto?!) jedan korak u čišćenju lica možemo preskočiti.

Nakon toga slijede neki ili svi rutinski koraci – toner ili serum ili krema koja će nahraniti kožu. Ljeti, kada je najjače sunce, kako bismo spriječili dodatno propadanje kože, dobra je ideja nanijeti na kraju kremu sa zaštitnim faktorom na lice.

KOJI JE TIP VAŠE KOŽE?

  • NORMALNA – nešto vidljivih pora uz T-zonu, rijetka pojava upala i prištića, blago se sjaji
  • SUHA – bez ili s jako malo vidljivih pora i sjaja, perutava i zategnuta koža
  • MASNA – česte upale i akne, velike pore, sjaji se
  • MJEŠOVITA – masna T-zona, ostatak suh
  • OSJETLJIVA – lako reagira na proizvode za njegu kože i na atmosferske prilike, crveni se, natiče i svrbi

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica