Nježna i pažljiva njega masne kože

Masna koža lica se sjaji zbog pojačane aktivnosti žlijezda lojnica. Na masnu kožu teško nanosi šminka i to nam nije njena draža strana, ali na dražoj strani nam se neće pojavljivati sitne bore na licu.

Premasna koža ili koža sklona aknama i upalnim procesima je ekstremno stanje koje treba liječiti. Mekana i sjajna koža je jednostavno nešto masnija od normalne i za nju postoji redovna njega. Najčešće su u pitanju povećane pore u t-zoni , a moguće su na ostatku lica, te vratu, ramenima, prscima i leđima. Povećane pore često mogu postati začepljene, a moguća je i pojava akni. Vruće i vlažne vremenske prilike pojačat će aktivnost žlijezda što onda ionako problematični odnos masne kože sa šminkom čini skoro nemogućim. Hladno i suho vrijeme su onda spas za takvu vrstu kože, jer će ju umiriti. Treba samo izbjegavati isušivanje površine kože. Nježan prirodni sapun je obavezno sredstvo za njegu masne kože, a preporučljivo je koristiti ujutro i navečer sredstvo za čišćenje s blagim pilingom koje može biti na bazi vode i ulja, jer ne želimo isušiti površinu kože. Isušena površina masne kože će izazvati pojačano lučenje lojnica, a to je rezultat koji ne želimo izazvati. Želimo samo ukloniti višak masnoće, ali ne isušiti kožu. Za oporavak kože možemo koristiti biljne infuze direktnim nanošenjem na tijelo ili parenjem lica. Pogodni su i za njegu kože cijelog tijela.

Masna koža vjerojatno neće trebati hidrataciju pa su joj hidratantne kreme i losioni uglavnom bespotrebni, ali  hidrolati mogu biti korisni za osvježenje i za oporavak kože. Zbog širokih pora sklonih začepljenju i mogućnosti stvaranja mitesera, masnu kožu treba par puta tjedno tretirati kombinacijom pilinga i maske za lice. Ukoliko koža pati od akni i upala, piling svakako treba izbjeći. Za piling kože cijelog tijela preporučamo SAN BODY CARE Piling za tijelo MIRISNI MEDENJAK.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica