By Forest & Kim Starr, CC BY 3.0

Aleurites moluccanus - By Forest & Kim Starr, CC BY 3.0

Kukui ulje

Kukui ulje

Narodi Pacifika od davnina poznaju hranjiva i hidratirajuća
svojstva kukui ulja i već stoljećima svoju kožu i kosu izloženu
suncu, moru i vjetru njeguju njime..
Naziv stabla kukui smo preuzeli iz njegovog havajskog naziva, a rasprostranjeno je po cijelim tropima. Pretpostavlja se da potječe s otočja Havaji, ali se tragovi njegove drevne upotrebe nalaze oko cijelog ekvatora, te u kontinentalnoj Kini i Australiji. Njegov orašasti plod se koristi u kuhinji jugoistočne Azije, melje se u pastu pa se od nje rade umaci koji se dodaju jelima od povrća i riže. Na pacifičkim otocima se više koristilo njegovo ulje koje se dobiva iz ploda, koristi i se i danas pa ga je američka država Havaji proglasila službenim stablom države. Ulje se koristi za impregnaciju čamaca i ribarskih mreža, kao gorivo za svjetiljke, a od davnina su poznata, uz ostale dobrobiti, i njegov hidratirajući i omekšavajući utjecaj na kožu.
Kukui ulje u prosjeku sadržava 19% oleinske kiseline, 41% linolne kiseline i 27% linolenske kiseline. S takvim sastojcima, bogato dvjema esencijalnim masnim kiselinama, linolnom i linolenskom, kukui ulje je stvarno učinkovit sastojak sa njegu suhe kože, ali služi i za regeneraciju kože, njenu zaštitu od vanjskih utjecaja, te umirenje upaljene kože. Njen učinak je testiran stoljećima, jer otočni narodi Pacifika svoju kožu i kosu izloženu suncu, moru i vjetru oporavljali su ovim uljem.
Hranjivo je ulje, ali se k tome i brzo upija pa ga možemo koristiti za njegu kože i kose i samo. Plod nam nije dostupan na našem tržištu pa ćemo izbjeći neke prehrambene kombinacije kukuija (čujemo da su vrlo ukusne), nego ga doma koristiti samo za njegu kože i kose. Dosta je skupo ulje pa ga možemo koristiti kombinaciji s drugim uljima za masažu cijelog tijela. Pogodno je i za njegu kose, jer se i u nju lako upija, pri čemu ga možemo koristiti i kao bazu za druge ekstrakte pogodne za njegu kose.

Hranjivo i brzo se upija
Obnavlja kožu
Umiruje kožu
Štiti kožu

Kukui ulje sadrže naši proizvodi:


Mockup kutijice medenjak

SAN BODY CARE Maslac za tijelo MIRISNI MEDENJAK


Mockup kutijice medenjak

SAN BODY CARE Piling za tijelo MIRISNI MEDENJAK


SAN BODY CARE Maslac za tijelo TROPIC

SAN BODY CARE Maslac za tijelo TROPIC


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *