By Forest & Kim Starr, CC BY 3.0

Aleurites moluccanus - By Forest & Kim Starr, CC BY 3.0


Kukui ulje

Narodi Pacifika od davnina poznaju hranjiva i hidratirajućasvojstva kukui ulja i već stoljećima svoju kožu i kosu izloženusuncu, moru i vjetru njeguju njime..

Naziv stabla kukui smo preuzeli iz njegovog havajskog naziva, a rasprostranjeno je po cijelim tropima. Pretpostavlja se da potječe s otočja Havaji, ali se tragovi njegove drevne upotrebe nalaze oko cijelog ekvatora, te u kontinentalnoj Kini i Australiji. Njegov orašasti plod se koristi u kuhinji jugoistočne Azije, melje se u pastu pa se od nje rade umaci koji se dodaju jelima od povrća i riže. Na pacifičkim otocima se više koristilo njegovo ulje koje se dobiva iz ploda, koristi i se i danas pa ga je američka država Havaji proglasila službenim stablom države. Ulje se koristi za impregnaciju čamaca i ribarskih mreža, kao gorivo za svjetiljke, a od davnina su poznata, uz ostale dobrobiti, i njegov hidratirajući i omekšavajući utjecaj na kožu.

Kukui ulje u prosjeku sadržava 19% oleinske kiseline, 41% linolne kiseline i 27% linolenske kiseline. S takvim sastojcima, bogato dvjema esencijalnim masnim kiselinama, linolnom i linolenskom, kukui ulje je stvarno učinkovit sastojak sa njegu suhe kože, ali služi i za regeneraciju kože, njenu zaštitu od vanjskih utjecaja, te umirenje upaljene kože. Njen učinak je testiran stoljećima, jer otočni narodi Pacifika svoju kožu i kosu izloženu suncu, moru i vjetru oporavljali su ovim uljem.

Hranjivo je ulje, ali se k tome i brzo upija pa ga možemo koristiti za njegu kože i kose i samo. Plod nam nije dostupan na našem tržištu pa ćemo izbjeći neke prehrambene kombinacije kukuija (čujemo da su vrlo ukusne), nego ga doma koristiti samo za njegu kože i kose. Dosta je skupo ulje pa ga možemo koristiti kombinaciji s drugim uljima za masažu cijelog tijela. Pogodno je i za njegu kose, jer se i u nju lako upija, pri čemu ga možemo koristiti i kao bazu za druge ekstrakte pogodne za njegu kose.

Hranjivo i brzo se upija

Obnavlja kožu

Umiruje kožu

Štiti kožu

Kukui ulje sadrže naši proizvodi:

Mockup kutijice medenjak

https://san10.hr/proizvod/san-maslac-za-tijelo-mirisni-medenjak/
SAN BODY CARE Maslac za tijelo MIRISNI MEDENJAK

KUPI ODMAH
https://san10.hr/proizvod/san-maslac-za-tijelo-mirisni-medenjak/

Mockup kutijice medenjak

https://san10.hr/proizvod/san-piling-za-tijelo-mirisni-medenjak/
SAN BODY CARE Piling za tijelo MIRISNI MEDENJAK

KUPI ODMAH
https://san10.hr/proizvod/san-piling-za-tijelo-mirisni-medenjak/

SAN BODY CARE Maslac za tijelo TROPIC

https://san10.hr/proizvod/san-body-care-maslac-za-tijelo-tropic/
SAN BODY CARE Maslac za tijelo TROPIC

KUPI ODMAH
https://san10.hr/proizvod/san-body-care-maslac-za-tijelo-tropic/

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica