Eterično ulje mandarine u borbi protiv strija

Mandarina hranjive i ljekovite sastojke sadrži u svome plodu i u njegovoj kori od koje se dobiva eterično ulje koje pomaže obnovi kože.

Vrlo ugodan omjer slatkoće i kiselosti u nježnim i sočnim kriškama čine mandarinu jednim od naših omiljenih agruma. Lako se gule pa brzo završe u ustima i jednostavan su, brz i zdrav međuobrok. Uz standardni C vitamin koji ovaj tip voća sadrži, ona ima spomena vrijednu količinu vitamina skupine B, te kalcij, magnezij, cink i kalij. Istraživanja su pokazala da hranjive tvari u njoj sprječavaju pretilost, štite od dijabetesa tipa 2 i ateroskleroze.

Ukoliko se odlučimo na neki način konzumirati koru mandarine, možemo to pravdati istraživanjem koje je pokazalo da sadrži tvari koje smanjuju loš kolesterol. Iz te kore se dobiva eterično ulje koje se već dugo koristi u aromaterapiji. Eterično ulje djeluje umirujuće pa pomaže pri stresu, nesanici i depresiji. Regulira probavni sustav prilikom slabe probave i grčeva, a djeluje i protuupalno. Blago je ulje pa je pogodno i za djecu.

Eterično ulje mandarine na našoj koži

Eterično ulje mandarine na koži djeluje protuupalno, sprječava nastanak strija i pomaže pri razgradnji celulita. SAN BODY CARE Maslac za tijelo AVOKADO SEZAM sadrži eterično ulje mandarine i zbog toga ga uvijek preporučamo kao sredstvo za sprječavanja nastanka strija, pogotovo mladim mamama. Maslac koristimo za redovnu njegu cijelog tijela, a na dio koji je zahvaćen ili može biti zahvaćen strijama posebno obratimo pažnju i masiramo. Ulje avokada djeluje dubinski pa pomaže da eterično ulje mandarine prodre u dublje dijelove kože.

Mandarinu se smatra jednim od najvažnijih voća koje se proizvodi u Hrvatskoj, u dolini Neretve mnoge obitelji žive od njenog uzgoja. Iz Kine i jugoistočne Azije iz kojih potječe ovaj jedan od izvornih citrusa (nije dobivena križanjem poput naranče i limuna) proširen je po cijelom svijetu. Ekonomski je važno voće, ali, poput svog ostalog voća, važno je i za naše zdravlje pa ga u sezoni treba redovno konzumirati.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica