Naša koža naprosto obožava neven

Neven u masti koje su radile naše bake i macerat suhih cvjetova nevena u ulju koji možemo raditi i kod kuće zamijenio je CO2 ekstrakt nevena proizveden suvremenom tehnologijom s maksimalnom količinom ljekovitih sastojaka.

A ljekovitih sastojaka neven ima baš onoliko koliko naša oštećena koža treba! Ne zna se točno koje mu je porijeklo, pretpostavlja se južnoeuropsko kontinentalno, ali je jedna od najpoznatijih i najdokumentiranijih biljaka u europskoj prirodnoj medicini. Sadi se uglavnom u vrtovima i po okućnicama, ali ga se može naći i divljeg. Ako ga nađete ili ga imate u vrtu, blago vama, jer možete svašta s njim. Možete ga jesti, na primjer, listovi idu na salatu, baš poput maslačkovih čijem su sastavu slični, a cvjetovi osim na salatu (bogati vitaminima A i C) se dodaju jelima zbog okusa i boje pa ga možemo koristiti umjesto šafrana.

No, najvažnije, naša koža voli neven više od našeg nepca ili našeg želuca. Neven umiruje upale kože, pomaže njenom zacjeljivanju kod svih vrsta oštećenja, od rana do opekotina, štiti nježnu kožu, posebno malih beba, a i majčine bradavice nadražene dojenjem, pomaže kod seboroičnog dermatitisa i treba biti obavezan dio njege naše oštećene kože. Dodajmo tu njegova dokazana antivirusna i antifungalna svojstva, te utjecaj na obnovu stanica pa neven možemo proglasiti najboljom vrijednosti za novac iz našeg vrta. Nemate vrt? Posadite neven u loncu, ne dajte mu da se smrzne zimi ili sparuši na jakom suncu i bit će mu dobro, jer podnosi umjerenu temperaturu, dovoljnu količinu svjetla i gotovo sve vrste tla.

SAN CLASSIC Melem za regeneraciju kože, SAN EXCLUSIVE Anti-age serum s karotenoidima, SAN SPA Intenzivno ulje za obnovu izrazito suhe kože i SAN SPA Senzualno ulje za kožu sklonu strijama osim što sadrže CO2 ekstrakt nevena i time pridonose obnovi i umirenju kože, sadrže i druge sastojke koji taj učinak još pojačavaju te dodatno hrane kožu. CO2 ekstrakt nevena je superioran ostalim ekstraktima jer se ovim načinom ekstrakcije iz nevena izvlači najviše korisnih aktivnih tvari.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica