Hunjavica je jedan od najčešćih simptoma alergije


Homeopatija razumije da na bolest treba djelovati na uzroku, a za njegovo prepoznavanje koristi se raspoznavanjem cijelog niza simptoma. Odabir odgovarajućeg pripravka uvijek trebamo prepustiti homeopatu

ALLIUM CEPA (Crveni luk)

Allium cepa se uzima za smirivanje kihanja alergijskog ili infektivnog porijekla. Preporučamo ga pacijentima kod kojih su alergijske tegobe praćene blagim suzenjem bez osjećaja peckanja u očima. U isto vrijeme su izlučevine iz nosa nagrizajućeg svojstva, koje mogu čak izjedati kožu nosa i gornjih usnica. Izlučevine iz nosa su pri tome i vodenaste pa je pacijent često prisiljen tamponirati nos maramicama da bi curenje prestalo.

EUPHRASIA OFFICINALIS (Očanica)

Uzima se pri blagoj hunjavici, a obilnom suzenju očiju. Suze imaju nagrizajući učinak dok su izlučevine iz nosa blage (suprotno od simptoma kod kojih se uzima allium cepa). Izuzetno dobro uklanja i prateće simptome svrbeži očiju. Dobre rezultate daje i kod konjuktivitisa.

NATRIUM MURIATICUM (Natrijev klorid)

Koristi se kod peludne groznice, naročito kod pacijenata koji su previše emocionalni, kada groznicu prati vodenasti iscjedak, a i kod prehlade s gustim izlučevinama iz grla i nosa. Može sa davati kod ekcema, koprivnjače, psorijaze, tinee, ispucale kože na prstima, ljuštenja kože na vrhovima prstiju, tremora ruku, grizenja noktiju.

HOMEOPATSKA AMBROSIA

Napravljen je na bazi biljke ambrozije koja kod velikog broja osoba izaziva klasične alergijske simptome poput hunjavice praćene vodenastim iscjetkom, te suzenje očiju praćeno snažnim svrbežom. Upotrebom ovog pripravka sve tegobe iščezavaju, tako da je lijek izbora za osobe kod kojih se alergijska reakcija javlja početkom kolovoza kada je ambrozija u punom cvatu..

ALLERGY RELIEF

Allergy Rellief je kombinirani homeopatski pripravak za smanjenje alergijskih tegoba izazvanih inhalacijskim ili kontaktnim alergenima. Koristi se kod tegoba alergijske upale nosne sluznice, kao i kod tegoba praćenih promjenama na koži kao što su razne vrste dermatitisa i urtikarije.

APIS MELLIFICA (Medonosna pčela)

Vodeći simptomi kod preporuke apis melifica, bilo da su nastali kao posljedica alergije, upale ili infekcije su pečenje, bockanje, crvenilo i naticanje. Oteklina može u ovom slučaju davati dojam balona koji samo što nije puknuo. Uzima se kod naticanja očiju, konjuktivitisa, naticanja udova, urtikarije, crvenog vjetra, ekcema sa izraženim naticanjem ili herpesa zostera .

URTICA URENS (Mala kopriva)

Koristi se zbog svojih povoljnih efekata na različita stanja kože poput koprivnjače, ekcema i opekotina. Izuzetno dobre rezultate daje kod alergija na morske školjke, te kod koprivnjače  nastale od pregrijavanja i napora, uboda i ugriza insekata. Kod opeklina uz homeopatski pripravak urtice se može lokalno površinski koristiti i tinktura urtice (koprive).

mr.sc. Jagoda Ćerić, mag.pharm.

ravnateljica, Ljekarnička ustanova LJEKARNE HOMEOSAN

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica