eterična ulja

Odabrana, čista eterična (esencijalna) ulja u našoj kozmetici zamijenjuju sintetske mirise i parfeme, a pridonose i protuupalnom, antiseptičkom i dezodorirajućem učinku.

Eterična ulja čajevca (Melaleuca alternifolia) i prave lavande (Lavandula angustifolia) djelotvorna su kod velikog broja virusa, bakterija i gljivica, učestalo se koriste kod kožnih infekcija, akni, ekcema i opekotina, ubrzavajući regeneraciju kože, stoga su u optimalnom udjelu i redovni sastojci SAN dječje kreme.

Eterična ulja citrusa (limun i slatka naranča), osim spomenutih dobrobiti, podižu raspoloženje, vedinu i optimizam u osoba. U visokoj koncentraciji mogu biti fototoksična te se osjetljive osobe ne smiju direktno izlagati Suncu nakon njihove uporabe. U SAN kozmetici za njegu lica odabrali smo najoptimalniji udio za dobivanje svih pozitivih učinaka ovih ulja bez negativnih posljedica na kožu.

ulje avokada

Zeleno-smeđe nijanse avokadovom ulju daju pigmenti karotenoidi i klorofili, koji u tami djeluju kao antioksidansi, a na svjetlu se razgrađuju i potiču oksidacijske procese, zato je važno ulje avokada čuvati u tamnim bocama.

Avokadovo stablo, Persea gratissima L., je tropska voćka porijeklom iz Meksika i Srednje Amerike. Ima oko 80 podvrsta podijeljenih u 3 glavne kategorije, meksičku, gvatemalsku i zapadnoindijsku.
Zbog značajnog udjela minerala, vitamina A, D, E, C i B skupine, vlakana, aminokiselina, antioksidansa i brojnih korisnih fitokemikalija, plod avokada je danas popularno svrstan u „superhranu“ ili „supernamirnice“. Visoki udio oleinske masne kiseline, vlakana, sterola i kalija razlog su zašto se njegova konzumacija preporučuje kod povišenog kolesterola u krvi, visokog krvnog tlaka te općenito za zaštitu srca i prevenciju srčanožilnih bolesti.
Plod avokada sadrži veliki udio ulja u čijem kemijskom sastavu prevladavaju
mononezasićene masne kiseline te nezanemariv udio zasićenih masnih kiselina, što ga čini stabilnijim, kvalitenijim i poželjnijim u zdravstvenom i tehnološkom smislu od brojnih drugih biljnih ulja. U kozmetičkoj industriji je zbog svoje hranjivosti i ljekovitosti često korišteno, a pogodno je i za njegu osjetljive kože.
β-sitosteroli iz ulja avokada reguliraju lučenje sebuma kože, mekšaju i pomažu prirodnu regeneraciju kože.
Ulje sadrži znantno veći udio alfa, gama i ukupnih tokoferola (vitamina E) od maslinovog ulja, jednih od najvažnijih antioksidansa rabljenih u kozmetičkoj industriji.
Avokadovo ulje lako prolazi kroz kožu, ostavljajući osjećaj glatkoće, a zahvaljujući sadržaju palmitoleinske masne kiseline pogodno je i za njegu zrele kože, te se često svrstava među jedna od „anti-age“ ulja.

kakao maslac
mago maslac

    KontaktMoj računKošarica