Prirodni pilinzi održavaju kožu tijela mekom i ugodnom

Kada kožu redovno održavamo i s nje pilingom odstranjujemo mrtve stanice ona ostaje glatka i u njoj je puno ugodnije živjeti.

Ljuskasta i suha koža nije ugodna niti iznutra niti izvana. Glatka, mekana i hidratirana koža je nepogrešivo  zdrava na dodir i na pogled, te ostaje duže mladolika. Svakodnevno se površinski dio naše kože rješava milijuna suvišnih stanica koje onda poput mrtvog tereta ostaju na njoj dok nešto ne učinimo da ih odstranimo. Što smo stariji, sposobnost našeg organizma, pa tako i kože, da se regenerira slabi i treba svaku pomoć koju mu možemo pružiti.

Piling je neophodan

Piling stoga postaje neophodan za održavanje kože mekom i zdravom. Ukoliko te mrtve stanice ostanu na koži, vremenom stvaraju polunepropusnu membranu koja sprječava potpunu prehranu i njegu kože. Koža ostaje dehidrirana, te se na njoj ubrzano stvaraju bore i ostali tragovi starenja. Pilingom pomažemo prirodni proces odstranjivanja mrtvih stanica, a osim toga nakon njega lakše dolazimo do  uraslih dlaka, potičemo cirkulaciju, te uklanjamo prljavštinu i masnoću bez korištenja sapuna koji suše kožu.

Osnovni sastojci za prirodni piling tijela su šećer i sol. U SAN BODY CARE Pilingu za tijelo
MIRISNI MEDENJAK
koristimo, recimo, himalajsku sol. Sol odlično djeluje na prljavu i masnu kožu, te na suhe i tvrde dijelove kože poput laktova, koljena i peta. Pilinzi sa soli i šećerom su pogodni za tijelo, a za lice i vrat koristimo nježne pilinge od mljevenih badema, suncokreta ili zobenih pahuljica. Kožu nije potrebno jako trljati, kako je ne bismo iritirali, nježan dodri je sasvim dovoljan.

I, ne, ne moramo se bojati da će nam piling začepiti odvod u kadi. Sol se topi u vodi, a odvode ionako moramo redovno održavati i iz njih vaditi nakupljene dlake (ne mislimo na to, nije ugodno, ali treba ruku gurnuti u sifon i izvaditi što je unutra!). Ostatak sastojaka pilinga će se ionako razrijediti i oteći s vodom.

I.P.

ŠIRI LJUBAV, PODIJELI OVO S DRUGIMA
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *