Prirodna njega usnica za pojesti!

Usnice su istaknuti i poseban dio naše kože koji ne sadrži uljne žlijezde i ne može sam sebe podmazivati. Zato ćemo ih lizati ili mazati nečim što će ih štititi i obnavljati.

Tehniku lizanja usnica ne moramo objašnjavati, vjerujemo da svatko ima svoju i da do ovog trenutka nije niti mislio da je ima. Ozbiljno, obratite pažnju, netko će samo liznuti vrhove usnica, netko će djelomično isplaziti jezika kako bi ovlažio suhe usnice. Oni spretniji i hrabriji će oblizati cijele usnice, i gornje i donje, od jednog kuta do drugoga. No, neki čak zanemaruju i taj dio njege kože pa im usnice stoje izložene vanjskim utjecajima ispucale i suhe. U svakom slučaju, naše nesvjesne navike ili njihov nedostatak pokazuju da postoji potreba za konstantnim održavanijem usnica.

Prirodna regeneracija usnica

Naša slina će sigurno pružiti zaštitu, a usnice se brzo regeneriraju. No, za dodatnom i pojačanom njegom poslužit ćemo za onim što nam još priroda nudi. Već smo pisali o mikrodermoabrazivnim mogućnostima soda bikarbone pa ćemo se ovdje, za početak, poslužiti istim savjetom. Za jedan tretman usnica trebat će nam oko pola žličice soda bikarbone i četkica za zube. Jednostavno smjestimo soda bikarbonu na dlan jedne ruke, umočimo četkicu u nju i nježno trljamo naše ispucale i suhe usnice. Na ovaj način ćemo višak mrtve kože ukloniti s usnica, te im poboljšati cirkulaciju. Odmah će izgledati zdravije i putenije.

Za redovno održavanje i prehranu usnica važno je da biramo 100% prirodne proizvode. I dok za sve proizvode na koži možda ne vrijedi da će 100% njihovih sastojaka završiti u našem organizmu, na usnicama za to postoji velika šansa. Naime, moguće je da ćemo to pojesti. Stoga biramo jestiva ulja od kojih je ricinusovo najbolje, ali bit će dobro i bademovo. Uz njega biramo med i neka od eteričnih ulja, poput slatke naranče, limuna i vanilije, Ovi sastojci, da bi ih mogli nanijeti na usnice se nalaze u nekom čvrstom mediju, najčešće pčelinjem vosku, ako pričamo o prirodnim proizvodima. Otopit ćemo 2 žličice pčelinjeg voska, staviti 1 žlicu meda, 1 žlicu ulja i 5-10 kapi eteričnog ulja. Pustimo da se ohladi u posudici i imamo svoj balzam za usne. Ukoliko nemamo voska ili nam se ne da prolaziti cijeli postupak, izostavimo ga, pomiješamo ostale sastojke (samo 2-3 kapi eteričnog ulja) i mackamo usnice ljepljivom masnom smjesom. I mljackamo, sve je za pojesti. Poput naših usnica nakon toga. Mljac!

I.P.

ŠIRI LJUBAV, PODIJELI OVO S DRUGIMA
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *