Prirodna njega usnica za pojesti!

Usnice su istaknuti i poseban dio naše kože koji ne sadrži uljne žlijezde i ne može sam sebe podmazivati. Zato ćemo ih lizati ili mazati nečim što će ih štititi i obnavljati.

Tehniku lizanja usnica ne moramo objašnjavati, vjerujemo da svatko ima svoju i da do ovog trenutka nije niti mislio da je ima. Ozbiljno, obratite pažnju, netko će samo liznuti vrhove usnica, netko će djelomično isplaziti jezika kako bi ovlažio suhe usnice. Oni spretniji i hrabriji će oblizati cijele usnice, i gornje i donje, od jednog kuta do drugoga. No, neki čak zanemaruju i taj dio njege kože pa im usnice stoje izložene vanjskim utjecajima ispucale i suhe. U svakom slučaju, naše nesvjesne navike ili njihov nedostatak pokazuju da postoji potreba za konstantnim održavanijem usnica.

Prirodna regeneracija usnica

Naša slina će sigurno pružiti zaštitu, a usnice se brzo regeneriraju. No, za dodatnom i pojačanom njegom poslužit ćemo za onim što nam još priroda nudi.

Za redovno održavanje i prehranu usnica važno je da biramo 100% sigurne sastojke. I dok za sve proizvode na koži ne vrijedi da će 100% njihovih sastojaka završiti u našem organizmu, na usnicama za to postoji velika šansa. Naime, moguće je da ćemo to pojesti. Stoga biramo jestiva ulja poput masline, badema ili ricinusa (ricinus izbjegavajte ako ste trudni). Uz njih biramo med i eventualno neka od eteričnih ulja, poput slatke naranče, limuna i vanilije, Ovi sastojci, da bi ih mogli nanijeti na usnice se nalaze u nekom čvrstom mediju, najčešće pčelinjem vosku, ako pričamo o prirodnim proizvodima. Otopit ćemo 2 žličice pčelinjeg voska, staviti 1 žlicu meda, 1 žlicu ulja i 5-10 kapi eteričnog ulja. Pustimo da se ohladi u posudici i imamo svoj balzam za usne. Ukoliko nemamo voska ili nam se ne da prolaziti cijeli postupak, izostavimo ga, pomiješamo ostale sastojke (samo 2-3 kapi eteričnog ulja) i mackamo usnice ljepljivom masnom smjesom. I mljackamo, sve je za pojesti. Poput naših usnica nakon toga. Mljac!

Predložene recepture su samo ideje i poticaj vama kako se možete kreativno izražavati u svojoj kozmetičkoj kuhinji. One nisu medicinski savjeti ili profesionalna kozmetika. Uvijek provjerite izvor sirovine koju stavljate na kožu, njen rok trajanja, eterična ulja ne koristite bez prethodne konzultacije s aromaterapeutom. Ne pretjerujte s upotrebom sode bikarobne i abrazivnih čestica na koži, jer možete iziritirati kožu. Osjetljiva koža ili koža koja ima dermatitis, seborejični ili atopijski, rozaceu, akne i reaktivnu kožu ovakve recepture treba izbjegavati i koristiti samo provjerenu, profesionalnu kozmetiku, poput SAN prirodne kozmetike.

I.P.

Nema komentara

Odgovori

    KontaktMoj računKošarica