Mikrodermoabrazija soda bikarbonom i eteričnim uljem smilja

Skupi tretman izglađivanja lica koji ćemo u nekoj dermatološkoj klinici platiti između 50 i 100 eura katkad možemo jednostavno i s minimalnim troškovima napraviti kod kuće

Mikrodermoabrazija je profesionalna usluga koja se razvila posljednjih desetljeća i kojom se koža polira malenim česticama. Najčešće se u klinikama to radi spravama koje kožu „pjeskare“, a koliko je potreban našoj koži, ovisi o zdravstvenom stanju kože. Nakon mikrodermoabrazije koža je glatka, ujednačene teksture, dio bora i borica je uklonjen, kao i višak pigmentacije. Zvuči sjajno, a proces od nas ne traži puno truda, osim 50 do 100 eura za jedan tretman, a trebat ćemo ih sigurno nekoliko tijekom par tjedana.

Koža oštećena vanjskim utjecajima ili ona koja pati od hiperpigmentacije najviše koristi može imati od mikrodermoabrazije. Uvijek tražimo stručnu uslugu, jer nevješto obavljanje tretmana može ukloniti više kože nego što je potrebno pa ostanem s crvenilom i iritacijom. U svakom slučaju nakon tretmana trebamo izbjegavati direktno izlaganje suncu, čak i za oblačnih dana, jer je koža izuzetno tanka uslijed uklanjanja slojeva.

Jednostavna i prirodna mikrodermoabrazija

Ovako skupi tretman koji ostavlja kožu iritiranom katkad možda ipak možemo izbjeći. Ovim jednostavnim receptom i jednostavnom metodom može se ukloniti dio suvišnih stanica s kože, a pridonijet će i peglanju bora i izbjeljivanju kožu. Trebamo jednu žlicu soda bikarbone, 1 ½ žličicu vode i 2 kapi eteričnog ulja smilja. Promiješamo sastojke u glatku smjesu i prstima umasiramo kružnim pokretima u lice i vrat. Ne pritišćemo previše, nije potrebno, jer će zrnca soda bikarbone djelovati na kožu i ukloniti višak stanica i čestica. Radimo polako, dok ne prekrijemo cijelu površinu lica i vrata tankim slojem. Nakon toga isperemo.

Osim što će čestice soda bikarbone ukloniti višak stanica i prljavštine, one će i pomoći da se umiri višak pigmentacije, a eterično ulje smilja će pomoći da se izglade bore. Tretman radimo jednom do dvaput tjedno, osim ako nam je koža iritirana ili oštećena. Iscijelimo je pa onda nastavimo s tretmanima. Soda bikaroba ipak ima znatno viši pH od naše kože, stoga treba oprez i bez pretjerivanja!

I.P.

ŠIRI LJUBAV, PODIJELI OVO S DRUGIMA
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *