Kakao Maslac

Kakao Maslac

Sastojak svake čokolade je topiv na tjelesnoj temperaturi i
bogat antioksidansima pa je idealan za njegu kože.
Latinski naziv za kakaovac je Theobroma cacao L., a ovo „theobroma“ znači u prijevodu piće bogova. Svi koji jedemo čokoladu znamo otkuda dolazi ovaj naziv. Onaj poseban osjećaj dok je jedemo (barem dok ne pretjeramo) dolazi iz kemijskog sastava kakaa, a kakao maslac uz kakao prah čini glavni sastojak čokolade. Tješnjenjem se zrno ploda kakaovca razdvaja na prah i maslac u prosječnom omjeru 50:50. Kakao prah većina nas ima negdje u kuhinji i koristimo ga kada pripremamo slastice, a mogli bismo koristiti i maslac, iako njega baš ne možemo naći u dućanu u kojem kupujemo namirnice.

Kakao maslac je jestiv i također je ugodnog mirisa (nerafiniran), a boja mu varira od žućkaste do smeđe (nerafiniran i nefiltriran). S obzirom da se topi na tjelesnoj temperaturi idealan je u kozmetici za masne podloge, za razne balzame i meleme.

Kakaovac je tropska i nama egzotična biljka u svakom pogledu, uspijeva samo otprilike 20 stupnjeva sjeverno i južno od ekvatora. Tisućama godina se uzgaja u Srednjoj i Južnoj Americi, od kuda i potječe, te na Karibima, a danas su mu glavni proizvođači Obala Bjelokosti i Gana koje proizvedu i više od pola godišnje svjetske proizvodnje. Od pića bogova koje je postalo poznato po tome što su u njemu uživali kraljevi i plemići kakao je postala namirnica koja je dostupna svim smrtnicima!

Kakao maslac je bogat izvor vitamina topivih u mastima, osobito E vitamina. Kombinacija bogata zasićenim i nezasićenim masnim kiselinama intenzivno štiti kožu, stvara zaštitni film te smanjuje sušenje kože. Sadrži visoku koncentraciju sterola i prirodnih antioksidansa, stoga je popularan i u anti-age kozmetici. Koža ga fino apsorbira, a kombinacija ljekovitih sastojaka vlaži i omekšava suhu kožu i poboljšava njenu elastičnost.

Izvori:
- Kuštrak D. Farmakognozija fitofarmacija. Golden Marketing – Tehnička knjiga; 2005.
- Plantagea: plantagea.hr
- Encyclopaedia Britannica: britannica.com
- pharmaexchange.info

Sprječava isušivanje kože
Omekšava kožu
Hrani i usporava starenje kože

Kakao Maslac sadrže naši proizvodi:


dnevna krema

SAN BASIC Dnevna hidratantna krema za lice


Nocna

SAN BASIC Noćna hranjiva krema za lice


vitaminska krema

SAN BASIC Vitaminska krema za lice


Anti-age krema ili krema protiv bora

SAN BASIC Anti-age krema za lice


Djecja

SAN Dječja krema za njegu i zaštitu kože


Malsac_Coko&Naranca

SAN Maslac za tijelo ČOKO NARANČA


Melem

SAN CLASSIC Melem za regeneraciju kože


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *